Politică

Boc: Ponta şi Antonescu sunt „ultimii dinozauri populişti din UE”

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/10_ziua/05-emil-boc.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă că Victor Ponta şi Crin Antonescu “au rămas ultimii dinozauri populişti din Uniunea Europeană”, susţinând că soluţiile lor „de a promite marea cu sarea” nu mai sunt promovate nicăieri în lume.

„Ponta şi Antonescu au rămas ultimii dinozauri populişti din Uniunea Europeană şi o spun cu maximă responsabilitate. Soluţiile lor de a vinde luna de pe cer, de a promite marea cu sarea, de a majora deficitul bugetar, aceste soluţii promovate de Ponta şi Antonescu nu le mai promovează nimeni în lume, nici măcar în ţările guvernate de guverne de stânga. În Grecia sau în Spania, nici acolo, nu se mai vorbeşte această limbă a populismului economic al lui Ponta şi Antonescu”, a spus Emil Boc, citat de Mediafax.

Liderul PDL a subliniat că „peste tot în Europa soluţiile, indiferent că sunt guverne de dreapta sau guverne de stânga aflate la putere, sunt tot de centru dreapta”.


Potrivit premierului, “drumul acestui populism”, referindu-se la “cuplul Ponta – Antonescu”, se apropie de sfârşit, pentru că „românii nu mai pot fi păcăliţi”.

abonare newsletter