monitorulcj.ro Menu
Politică

Iohannis la Cluj: “Abia aştept să treacă moţiunea, să scăpăm de PSD. Un Guvern eșuat”

Klaus Iohannis a declarat, luni, la Cluj-Napoca, că abia aşteaptă să treacă moţiunea, „să scăpăm de PSD”. Preşedintele a spus că, în ultimii ani românii, şi-au pierdut încrederea în clasa politică şi în instituţii, ceea ce înseamnă „o reală catastofă naţională”.

Iohannis a fost primit cu aplauze de susţinătorii PNL în incinta Casei de Cultură a Stundeţilor din Cluj-Napoca, iar numele preşedintelui a fost strigat de zeci de simpatizanţi Foto: Alexandra Sofroni / Monitorul de Cluj

Klaus Iohannis a fost aşteptat de zeci de clujeni la intrarea în Casa de Cultură a Studenţilor şi a stat minute în şir pentru a-i saluta. De asemenea, a acordat și autografe pe cărțile sale.

Preşedintele României a fost însoţit de nume grele ale liberalilor, precum primarii Emil Boc și Ilie Bolojan, Ludovic Orban, Raluca Turcan, Robert Sighiartău și europarlamentarii Daniel Buda, Mircea Hava și Rareş Bogdan, precum și președintele CJ Cluj, Alin Tişe.


“Sunt foarte bucuros că vă întâlnesc astăzi, aici, la Cluj-Napoca şi putem face împreună viitorul României. Aţi început foarte bine cu acţiunea de strangere semnături şi vreau să vă mulţumesc. Aţi strâns peste 2,2 milioane de semnături. Am avut plăcerea astăzi să trăiesc câteva moment extreme de emoţionante aici la Cluj. Deschiderea anului universitar mi-a dat astăzi ocazia să întâlnesc foarte mulţi oameni care aşteaptă de la noi să rezolvăm problemele României. Cei care s-au dus la vot au crezut minciunile celor de la PSD, pentru că asta a fost. Nu a curs lapte şi miere, dar au început să curgă atacuri la justiţie şi au ocupat toate funcţiile din posturile publice. Dacă erau competenţi se putea dezbate, dar din păcate majoritatea sunt doar slugarnici”, a spus Iohannis.

Președintele României: “Acest Guvern este unul eșuat”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Cluj-Napoca, unde a participat la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Nord-Vest, că abia aşteaptă să treacă moţiunea.


“PSD-iştii şi-au dat singuri jos guverne. În ciuda acestui lucru, calitatea guvernării nu s-a îmbunătăţit şi a mers din rău în mai rău. Am definit acest guvern încă de anul trecut ca fiind unul eşuat. României i-ar fi fost mult mai bine fără PSD. Acest partid a ţinut România în loc şi a inhibat dezvoltarea României şi acum suntem în situaţii ne mai văzute. Am deschsi astăzi anul universitar, dar nu există un Ministru al Educaţiei, fiindcă acest guvern care a pierdut majoritatea refuză să se prezinte în Parlament pentru validare.  Acest guvern PSD-ist care şi-a pierdut şi ultima fărămâ de credibilitate propune pentru funcţii europene persoane care nu sunt potrivite. Astăzi, persoana propusă de PSD a fost refuzată pentru probleme de integritate. Ruşine PSD! Am făcut tot ce a putut face un preşedinte al României. Toate atacurile PSD-ului din sistemele mari am reuşit să le opresc. Am reuşit împreună cu voi şi cu românii. E bine că am reuşit şi vă spun că abia aştept să treacă moţiunea să scăpăm de PSD. Noi, împreună ştim ce trebuie făcut după această guvernare eşuată. Avem nevoie de investiţii, avem nevoie de educaţie de calitate, avem nevoie de un sistem de sănătate care funcţionează cu pacientul în centru. Avem nevoie de o guvernare performantă. PNL poate livra o astfel de guvernare. Trebuie să recâştigăm încrederea românilor. Mulţi dintre ei cred că în România nu mai sunt politiceni buni.  Mulţi dintre români şi-au pierdut încrederea că se mai poate face ceva. Acesta este o adevărată catastrofă naţională şi trebuie să recâştigăm încrederea românilor în toate sistemele. Trebuie să reconstruim România şi o vom face împreună”, a spus Iohannis.

“Ne aşteaptă una dintre cele mai importante campanii din istoria României. Am fost în stradă în ultimele săptămânii în alături de Alin Tişe şi Emil Boc. Clujenii ne-au cerut să-i scăpăm de PSD. România are o şansă uriaşă pentru că are un preşedinte precum Klaus Iohannis, iar realegerea lui este necesitate pentru ţara noastră. Românii şi clujeni îşi doresc o Românie curată, iar acest lucru se poate doar prin realegerea domnului Klaus Iohannis”, a spus și președintele PNL Cluj, Daniel Buda.