Politică

USR Cluj, pas în spate pe tema UNTOLD: „Recunoaștem beneficiile organizării unui astfel de festival!”

Cu toate că a adus peste 45 de milioane de euro în oraș, Festivalul UNTOLD a provocat scântei între politicienii clujeni.

USR Cluj, pas în spate pe tema UNTOLD: „Recunoaștem beneficiile organizării unui astfel de festival!” USR Cluj, pas în spate pe tema UNTOLD: „Recunoaștem beneficiile organizării unui astfel de festival!”

Joi, deputatul PSD Horia Nasra i-a pus la zid pe aleșii locali de la USR Cluj, acuzându-i de ipocrizie privind organizarea festivalului în Parcul Central. Liderul PSD Cluj declara că, deși au comentat „rostul și rolul festivalului”, cerând mutarea acestuia, tot politicienii de la USR sunt cei care susțin o dezbatere deschisă pe această temă, în pofida declarațiilor directe ale lui Goțiu și „mai pe ocolite” ale altor lideri USR.

Vineri dimineață, useriștii clujeni a ținut să vină cu precizări pe această temă, afirmând că, în cazul în care sunt îndeplinite toate condițiile legale, vor susține organizarea Festivalului UNTOLD în locul deja consacrat – Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.


„Privitor la discuțiile apărute în spațiul public referitoare la o virtuală poziție a USR Cluj-Napoca față de festivalul Untold, dorim să facem următoarele precizări:

1. USR Cluj-Napoca recunoaște beneficiile organizării unui festival de talia Untold în oraș și nu se poate pune problema discutării mutării festivalului cât timp sunt respectate limitele legale de organizare.


2. USR e un partid de tineri și nu vom lua niciodată decizii care să nu țină cont de opiniile lor.

3. E important însă să recunoaștem că în Cluj-Napoca sunt în momentul de față cetățeni afectați negativ de acest festival și e de datoria noastră să implicăm cât mai mulți cetățeni în identificarea soluțiilor”, se arată într-un comunicat de presă remis Monitorul de Cluj de USR Cluj.


CITEȘTE ȘI: Boc trage cortina peste UNTOLD 2019: „Faima bună a Clujului trece granițele Europei!”

CITEȘTE ȘI: Organizatorii Untold: Peste 45 milioane euro rămân în Cluj-Napoca în urma festivalului

abonare newsletter