Politică

Primul contracandidat pentru Tișe la șefia CJ Cluj. Avertisment pentru Boc: „A uitat de unde a pornit!”

USR Cluj a lansat, luni, cursa internă în urma căreia va desemna viitorii candidați USR pentru primării, consilii locale și Consiliul Județean Cluj.

Primul contracandidat pentru Tișe la șefia CJ Cluj. Avertisment pentru Boc: „A uitat de unde a pornit!” Primul contracandidat pentru Tișe la șefia CJ Cluj. Avertisment pentru Boc: „A uitat de unde a pornit!”

Primul politician local care și-a anunțat public candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, ocupată momentan de Alin Tișe, este Cătălin Sălăgean. Președintele organizației USR Cluj şi-a depus, luni, candidatura în competiţia internă a partidului.

„Îmi voi asuma o candidatură pentru preşedinţia CJ Cluj. La nivel judeţean, obiectivul nostru este să câştigăm preşedinţia şi majoritatea în consiliul judeţean”, a punctat Sălăgean, primul contracandidat oficial pentru Alin Tișe la alegerile locale din mai 2020. Începând cu anul viitor, președinții de consilii județene vor fi aleși din nou prin vot uninominal, potrivit Ordonanței de urgenţă dată de Guvern în iunie 2019, care prevede reintroducerea alegerii acestora prin vot direct.


De asemenea, în cadrul întâlnirii de luni, reprezentanții locali ai Uniunii Salvați România și-au exprimat intențiile de a ocupa fotoliile de primar în câteva comune din județ. Astfel, Sergiu Leuce şi Mihai Vădan vor să candideze la Primăria Floreşti, în timp ce Luminiţa Petruş vrea la șefia Primăriei Feleacu. Deocamdată, niciun doritor pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Boc, tras de urechi pentru că „a uitat de unde a plecat”

Nu vom face non-combat la Boc. Rolul nostru este să intrăm cât mai puternic în autorităţile locale pentru a împinge valorile noastre de transparenţă şi implicare a cetăţenilor. (...) Deocamdată, ţinta noastră este Consiliul Local, acolo putem aduce cel mai mare aport (sic!). Vom avea un contracandidat care va reflecta valorile pentru care luptăm, dar cât de invincibil sau nu este Emil Boc, va decide electoratul”, a declarat George Trif, preşedintele USR Cluj-Napoca.


„Clujul este prea mare ca să vorbim de doar cinci probleme, este atât de diversă populația, încât putem găsi cu ușurință alte cinci. Ca să mă limitez, aş vorbi despre infrastructură, spaţii verzi, educaţie, şi aici mă refer la infrastructura de educaţie, care este deficitară mai ales în zonele noi din oraş, asta se leagă de problema urbanismului. (...) Aş mai vorbi de instituţiile care sunt opace şi nu funcţionează în beneficiul cetăţeanului. Ar fi foarte multe lucruri de reproşat (n.red. primarului Boc), în primul rând, faptul că a uitat de unde a pornit şi ce a pornit să facă”, l-a criticat liderul USR Cluj-Napoca pe Emil Boc.

Conform calendarului competiţiei interne, înscrierile se pot face până în data de 30 noiembrie, iar lista finală a candidaţilor pentru funcţiile de consilieri şi primari va fi aprobată în luna decembrie. „Îi vom alege pe cei mai buni dintre noi, în urma unei competiții interne ce va include și o serie de dezbateri publice în care clujenii îi vor putea cunoaște și le vor putea adresa întrebări candidaților. Opinia publicului, vocea și votul fiecărui membru va conta”, promite președintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter