Politică

Ponta laudă Alianţa Vestului. “Pot să îl critic pe Boc pentru activitatea sa ca prim ministru, dar nu mi-am închipuit că vrea să rupă ţara”

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a lăudat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj-Napoca, Alianţa Vestului, declarând că îl poate critica pe Emil Boc doar pentru activitatea de prim ministru, nu şi pentru că ar “vrea să rupă ţara”.

“Aţi văzut iniţiativa mea publică legată de iniţiativele regionale. Eu m-am exprimat public în favoarea acelor iniţiative, cum este Alianţa Vestului între cele patru oraşe. Nu contează din punctul meu de vedere că primarii sunt de la PNL sau din alt partid. Contează că eu am citit documentul, am văzut că e vorba de dezvoltare, de proiecte de dezvoltare şi modernizare pe care aş vrea să le văd şi la Târgu Jiu, la Constanţa, la Iaşi. Mi s-a părut o mare idioţenie discursul acela că cei patru primari din Cluj, Oradea, Arad şi Timişoara vor să rupă ţara. Sincer, pot să îl critic pe domnul Boc pentru activitatea sa ca prim ministru, dar nu mi-am închipuit vreodată că vrea să rupă ţara. E o prostie, e un gen de manipulare absolut aberantă. Mai cred că în timp ce în toată ţara se doreşte teleormanizarea, impunerea unui sistem politic, economic, social pe care l-am văzut doar la Consiliul Judeţean Teleorman, cred că ideea de dezvoltare regională şi alianţă a comunităţilor locale este un lucru bun şi noi suntem în favoarea acestui lucru. Dar adăugăm ceva în plus. Vrem să se dezvolte Clujului, Timişoara, Aradul, dar interesul tuturor este să dezvoltăm toate zonele ţării. Eu cred că singurul care vrea să rupă România în acest moment este cel care vrea să facă din toată România Teleorman", spune Ponta.

La Cluj-Napoca a avut loc, joi, o întrunire a Biroului Politic Naţional al Pro România.


Primarii din Cluj-Napoca, Timişoara, Arad şi Oradea au lansat anul trecut, în decembrie, la Timişoara, Alianţa Vestului, parteneriat prin care vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.

Ultimele Stiri
abonare newsletter