Politică

Demisie cu răsunet în UDMR. Fostul senator Eckstein Kovacs Peter demisionează din uniune după 28 de ani: S-a umplut paharul

Fostul senator Eckstein Kovacs Peter a anunţat, sâmbătă seara, la protestul care se desfăşoară în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca pentru a cincea zi consecutiv, că demisionează din calitatea de membru al UDMR după 28 de ani, nemulţumit de poziţia formaţiunii faţă de legile justiţiei.

Eckstein Kovacs Peter a declarat, sâmbătă seara, în faţa celor peste 400 de protestatari din Piaţa Uniiri că modificările la legile justiţiei au trecut cu voturile UDMR.

„Piaţa Libertăţii, aşa cum s-a numit mai demult Piaţa Unirii, este un loc important, şi anunţ aici demisia mea din calitatea de membru al UDMR. Nu sunt de acord cu multe lucruri, dar ceea ce a umplut paharul este poziţia UDMR faţă de legile justiţiei. Modificările la Codul de procedură penală au trecut cu voturile UDMR. De asemenea, a contat în această decizie a mea şi cârdăşia cu PSD, este un lucru inacceptabil pentru mine. După 28 de ani de când am devenit membru al UDMR s-a umplut paharul”, a spus Eckstei, potrivit Mediafax..


Anunţul acestuia a fost întâmpinat cu aplauze de protestatarii prezenţi.

În Piaţa Unirii din Cluj-Napoca sunt aplasate 11 corturi, protestatarii susţinând că vor rămâne aici non-stop până la căderea Guvernului Dăncilă. Ei scandează „Jos Guvernul” şi „Demisia”, dar şi „Iohannis, Iohannis”, după anunţul şefului statului de a candida pentru un nou mandat de preşedinte al României.


Eckstein Kovacs Peter a fost senator din partea UDMR până în anul 2008, iar între anii 2009 - 2011 a fost consilierul fostului preşedinte Traian Băsescu. Eckstein este unul dintre membii fondatori ai UDMR şi a condus platforma liberală din cadrul Uniunii.

Kelemen despre demisia lui Eckstein: În ultimii ani, nu a avut o contribuţie activă


Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că fostul senator Eckstein Kovacs Peter, care a anunţat că demisionează din UDMR, nu a avut în ultimii ani o contribuţie activă la apărarea drepturilor comunităţii maghiare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Kelemen Hunor a arătat, sâmbătă seara, într-o declaraţie la solicitarea MEDIAFAX, că regretă orice plecare din organizaţie şi îi doreşte succes în continuare lui Eckstein Kovacs Peter.

”Regretăm orice plecare din organizaţie, îi dorim succes în continuare. Principiile sau dezideratele noastre nu s-au schimbat şi nu se vor schimba nici după această plecare. Domnul Eckstein Kovács Peter, în ultimii ani, nu a avut o contribuţie activă la apărarea drepturilor comunităţii maghiare”, a subliniat Kelemen.

Ultimele Stiri
abonare newsletter