Politică

Surdo-mut, amendat pentru scandarea de lozinci anti-PSD

Printre protestatarii amendaţi la Congresul PSD din 10 martie se numără şi un bucureştean surdo-mut, în al cărui proces verbal jandarmul a notat, la descriererea faptei, că bărbatul a scandat lozinci anti-PSD, potrivit paginii de Facebook Corupţia Ucide. Amenda dată acestuia a fost de 2.000 lei.

"După Congresul Extraordinar al PSD, Jandarmeria Română a trimis un val de amezi protestarilor care au fost prezenţi vis-a-vis de Sala Palatului. Valoarea amenzilor depăşeşte 14.000 de lei. În ziua Congresului au fost sancţionate 6 persoane pentru perturbarea ordinii şi liniştii publice, 4 dintre acestea au fost conduse către secţiile de poliţie cu duba Jandarmeriei. (Fără să fie legitimate şi fără să li se aducă la cunoştinţă contravenţia săvârşită). Astăzi, au fost primite prin poştă 11 procese verbale care au ca numitor comun "participarea la o contramanifestaţie.. scandând lozinci impotriva participanţilor la Congresul PSD". Niciunul dintre cei sancţionaţi nu au fost legitimaţi şi nici nu li s-a comunicat că ar săvârşi vreo contravenţie", se arată, marţi, pe pagina de Facebook Corupţia Ucide.

La rândul lor, reprezentanţii Jandarmeriei au susţinut că bărbatul a fost sancţionat pentru participarea la contramanifestaţie şi pentru " opunerea cu violenţă", fapte prevăzute în legea 60/1990 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.


"În legătură cu informaţia apărută în spaţiul public, cu privire la sancţionarea unei persoane, Jandarmeria Capitalei face următoarele precizări: Persoana la care se face referire a participat, alături de mai multe persoane, în data de 10 martie a.c. la o contramanifestaţie şi a fost sancţionată pentru acest fapt, lucru precizat în procesul-verbal la rubrica “încadrarea faptei” (art. 26 lit. g. din Lg. 60/1991), faptă prevăzută de legea adunărilor publice cu sancţiune între 500 şi 5000 de lei. Asupra temeiniciei şi legalităţii aspectelor menţionate de agentul constatator în descrierea faptei din procesul-verbal încheiat se poate pronunţa doar o instanţă de judecată, în cazul în care procesul-verbal va fi contestat de către respectiva persoană", precizează Jandarmeria Română, într-un comunicat de presă.

Câteva zeci de persoane s-au strâns, pe 10 martie, în faţa Sălii Palatului, pentru a protesta, atunci când PSD a organizat un congres extraordinar. Jandarmii i-au ridicat atunci pe unii dintre protestatari care au scandat împotriva partidului condus de Liviu Dragnea, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter