Politică

Nasra: Parcul industrial Tetarom IV este pus pe butuci de PNL și Alin Tișe

PSD Cluj susţine că parcul industrial Tetarom IV, proiectat în comuna Feleacu, 85 hectare, “este o altă promisiune nerealizată a majorității PNL din Consiliul Județean Cluj și a președintelui Alin Tișe”.

„PNL și Alin Tișe au pus pe butuci proiectul Tetarom IV. Chiar dacă au promis în campanii electorale succesive că vor construi parcul industrial în comuna Feleacu, consilierii liberali și Executivul Consiliului Județean Cluj refuză să finanțeze proiectul, blocând posibilitatea de atragere a noi investitori în Cluj. Tetarom IV şi Tetarom V sunt două proiecte fundamentale pentru dezvoltarea și bunăstarea clujenilor, proiecte care trebuie susținute fără rezerve. PSD susține extinderea și înmulțirea parcurilor industriale și spre alte localități din Cluj, având în vedere faptul că municipiul Cluj-Napoca este un centru educațional de excepție, universitățile clujene generând aproape pentru orice domeniu, forță de muncă înalt calificată” a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Proiectul Tetarom IV a rămas doar o poveste, fiind pus pe butuci de proiectarea deficitară.


Acum doi ani, consilierii judeţeni au votat pentru renunţarea la 18 milioane de lei finanţare europeană nerambursabilă pentru realizarea parcului industrial Tetarom IV în Feleacu. Până în momentul renunţării la banii europeni, din bugetul judeţului s-au cheltuit aproximativ 2,5 milioane de lei pentru lucrări la parcul respectiv.

Cu o lună înainte să fi e arestat preventiv pentru fapte de corupţie, în aprilie 2014 Horea Uioreanu, pe atunci preşedintele CJ Cluj, semna cu firma ACI SA Cluj contractul pentru demararea lucrărilor la Parcul Industrial Tetarom IV.


Numeroasele probleme de la Tetarom IV nu l-au ţinut în loc pe Tişe, el anunţând anul trecut intenţia de a înfiinţa un nou parc industrial – Tetarom V, în partea de S-SV a judeţului Cluj, în zona Câmpia Turzii-Luna.

Ultimele Stiri
abonare newsletter