Politică

Liberalii sesizează Avocatul Poporului cerându-i să atace la CCR ordonanţa privind plata CAS şi CASS

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a sesizat, astăzi, Avocatul Poporului cerându-i să conteste la CCR ordonanţa privind impozitarea contractelor part-time şi în acord, afirmând că a discutat cu reprezentanţii instituţiei şi că are garanţia că Avocatul Poporului va da curs solicitării PNL.

Liberalii sesizează Avocatul Poporului cerându-i să atace la CCR ordonanţa privind plata CAS şi CASS Liberalii sesizează Avocatul Poporului cerându-i să atace la CCR ordonanţa privind plata CAS şi CASS

Ludovic Orban a afirmat că liberalii consideră că au fost încălcate mai multe articole din Constituţia Românie, precum şi Codul Fiscal.

Preşedintele PNL a afirmat că ordonanţa privind plata CAS şi CASS îngrădeşte dreptul la muncă şi instituie discriminări între angajaţi, dar şi între angajaţi şi angajatori, susţinând că este încălcat şi articolul 56 care se referă la justa instituire a sarcinilor fiscale.


Ludovic Orban a afirmat că a discutat cu reprezentanţii instituţiei şi are garanţia că într-un timp rezonabil Avocatul Poporului va da curs solicitării PNL.

La rândul său, europarlamentarul liberal Daniel Buda atrage atenţia că din păcate, nici premierul Tudose, nici Liviu Dragnea nu înteleg nimic din economia de piaţă decât din economia socială. “În aceste condiţii, voi sesiza preşedintele Comisiei Europene, pe domnul Jean-Claude Juncker, cu privire la această situaţie singulară în Europa și în același timp inacceptabilă! Instituirea obligaţiei în sarcina angajatorilor de a plăti asigurările sociale şi nu numai pentru cei cu timp de muncă parțial duce la situaţii absurde care obligă angajatorii să achite asigurările sociale pentru 8 ore deşi angajatul poate să deţină contracte part-time la mai multe firme, ceea ce duce practic la încasarea de la fiecare societate de către nemernicul stat a unor sume nedatorate care vor fi aferente la 24 de ore dacă angajatul lucrează la 3 firme câte 2 ore”, a declarat europarlamentarul Daniel Buda.

abonare newsletter