Politică

Ce a răspuns Boc când a fost întrebat dacă îl primește pe Grindeanu în PNL

Emil Boc, fost președinte PDL, a fost întrebat, în contextul în care premierul Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD, dacă se gândește să îl primească pe acesta în partid.

Emil Boc și Vasile Blaga Emil Boc și Vasile Blaga

"Ce funcție am eu în PNL să vă dau un asemenea răspuns? Exclus asemenea discuție. Să fim serioși. În primul rând îl jigniți pe Grindeanu. El declara că e PSD-ist pur sânge", a spus Boc joi la o emisiune la radio.

Cât despre criza politică din acest moment, Boc a declarat:


"Scaunul acela de la Paltul Victoria este cel mai instabil scaun din România. Știi când îl ocupi, știi când te așezi prima dată, dar niciodată nu știi când va fi ultima dată când te așezi pe el. E foarte șubred. Dar, oricum, ce fac oamenii aceștia e nebunie totală. E o premieră în istoria de după 1989 în viața politică din România când o criză politică nu este între președinte, cum ne-am fi așteptat, pe de-o parte, și Guvern sau premier pe de altă parte. Acum este o criză în care partidul și premierul sunt principalii promotori. Omaneii aceștia ar trebui să fie raționali. Stabilitatea țării este foarte importantă într-un moment critic în Europa. Nu ne jucăm de-a demisiile. Nu dau notă de seriozitate. Această criză arată imaturitatea clasei politice românești și incapacitatea de a găsi soluții politice. O țară nu este o jucărie pe care s-o manevrezi cum vrei".

După ce a fost exclus din PSD, premierul Sorin Grindeanu a spus că va rămâne membru PSD, indiferent câte CEx-uri face Liviu Dragnea.


”E o zi tristă pentru mine. Astăzi, la presiunile lui Liviu Dragnea, am fost exclus din PSD. Mă uit în ochii dumneavoastră şi spun că oricât ar încerca Dragnea să scape de mine, pentru că îi sunt incomod, am fost, sunt şi voi fi pesedist. În momentul de faţă, Liviu Dragnea încearcă să confişte un întreg partid pentru că îi e frică cu marea masă a membrilor de partid. De un an de zile, acest partid nu a mai avut un Birou Permanent Naţional”, a declarat Sorin Grindeanu, exclus joi din PSD, prin decizia Comitetului Naţional Executiv.

Ultimele Stiri
abonare newsletter