Politică

Peste 300 de participanţi sunt aşteptaţi la Congresul USR care va avea loc la Cluj

Aproximativ 300 de membri şi invitaţi vor participa la Congresul Extraordinar al USR care va avea loc peste două săptămâni la Cluj-Napoca. Deocamdată, de la Cluj doar deputatul Emanuel Ungureanu şi-a anunţat intenţia de a candida la şefia Uniunii. Ungureanu ar fi astfel singurul contracandidat al lui Nicuşor Dan, actualul lider.

Deputatul Emanueal Ungureanu ar putea fi singurul contracandidat al lui Nicuşor Dan Deputatul Emanueal Ungureanu ar putea fi singurul contracandidat al lui Nicuşor Dan

“Congresul va avea loc în perioada 12-14 mai şi sunt aşteptate aproximativ 350 de persoane din toată ţara. Se va alege conducerea centrală, Biroul Naţional, Comisia de arbitraj, deci practic toată conducerea. De asemenea, se va adopta un nou statut. De la Cluj, Emanuel Ungureanu şi-a manifestat intenţia de a candida. Eu nu am hotărât încă dacă voi candida sau nu pentru o funcţie în Biroul Naţional, dar voi decide zilele acestea. Luni este termenul liumită de depunere a candidaturilor”, a declarat Elek Levente, liderul USR Cluj.

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu este interesat de un post de vicepreşedinte al partidului, dacă va avea sprijinul organizaţiei din Cluj, dar nu exclude o candidatură chiar pentru funcţia de preşedinte, “de dragul competiţiei”.


„Dacă nu îl contracandidează nimeni pe Nicuşor Dan, este posibil să candidez pentru funcţia de preşedinte, dar numai dacă nu candidează nimeni Nu este normal să avem un singur candidat cum are PSD. Dacă nu vine nimeni cu un spirit combativ care caracterizează  USR atunci voi fi eu nevoit să fac asta, chiar dacă nu am această ambiţie.

Nu este o ţintă pentru mine, doar de dragul competiţiei”, a declarat recent Emanuel Ungureanu.


Deocamdată, pentru funcţia de preşedinte şi a anunţat intenţia de a candida doar Nicuşior Dan, actualul preşedinte al USR.

Întrebat, în urmă cu o lună, dacă va candida pentru funcţia de lider, actualul Nicuşor Dan a răspuns că va face acest lucru „fără îndoială”.


Totodată, întrebat dacă va fi candidat unic pentru preşedinţia USR, liderul Uniunii a afirmat că nu ştie acest lucru.

„Nu ştiu, o să vedem. Suntem un partid democratic. Filialele s-au constituit într-o oarecare grabă, au venit oameni ulterior care au activat foarte mult în campanie. Am văzut cine a muncit, cine nu. Va fi un rând nou de alegeri şi fiecare filială va decide cine va participa la Congres”, a răspuns Nicuşor Dan.


Recent, Uniunea Salvați România i-a adresat o invitație formală fostului premier Dacian Cioloș. Nicuşor Dan preciza că dacă acesta decide să intre în partid până la Congresul din luna mai care va avea loc la Cluj, va putea candida la orice funcție. La sfârşitul lunii martie, Cioloş declara însă că nu va intra în USR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter