Politică

În cât timp vor fi amplasate plăcuțele multilingve la intrările în Cluj-Napoca

Primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc a anunţat în 7 aprilie că vor fi amplasate plăcuţe multilingve la intrarea în oraş, dar şi în limba latină. Deși Primăria avea obligația să monteze acele plăcuțe încă din martie 2002, se pare că amplasarea acestora nu va avea loc imediat.

Olah Emese, noul viceprimar maghiar al Clujului, a declarat că în aproximativ o lună și jumătate aceste plăcuțe multilingve vor fi amplasate la intrările în oraș.

"Conform semnalelor pe care le avem din partea primarului, în aproximativ o lună și jumătate vor fi amplasate aceste indicatoare. Este un pas major din perspectiva comunității noastre", a afirmat viceprimarul UDMR.


Aceasta a mai spus că legea care garantează folosirea limbii materne în domeniul administrației și sănătății reprezintă, deocamdată, "un subiect sensibil pentru majoritate".

"Este regretabilă schimbarea de atitudinea a unora dintre partidele românești, prin care se îngreunează aplicarea efectivă a drepturilor lingvistice. În cazul municipiului Cluj, comunitatea maghiară abia după două decenii de încercări a reușit să obțină dreptul de avea amplasate indicatoare trilingve cu denumirea localității", a spus Olah Emese.


De asemenea, Consiliul Reprezentanților Unionali a UDMR a confirmat vineri numirea Annei Horvath în funcția de vicepreședinte executiv pentru administrațiile publice locale.

CITEȘTE ȘI


Cum a încercat Boc să fenteze legea în problema plăcuțelor bilingve. A prezentat datele unui recensământ care NU A EXISTAT NICIODATĂ

CITEȘTE ȘI


Emil Boc: „Vom amplasa plăcuţe multilingve la intrare în oraş”. VEZI cum vor arăta acestea. Reacţia UDMR 

abonare newsletter