Politică

În pregătirea parlamentarelor din toamnă, Alin Tișe face un pas în lături

Principalele partide politice fac deja calcule pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în luna noiembrie.

Președintele Consiliului Județean Cluj liberalul Alin Tișe se pregătește pentru alegerile din Legislativul României, unde vrea un post de senator. Dovadă stă campania de imagine pe care a început-o deja, mai ales pe rețelele de socializare şi în presă aservită.

În mandatul care se încheie la toamnă, PNL a avut doi senatori (Marius Nicoară și Alin Tișe), însă dată fiind situația la nivel național a PNL, este greu de crezut că Clujul va scoate mai mult de un loc eligibil.


Unele voci au susținut că lui Marius Nicoară i s-a promis un nou mandat în Camera Superioară a Parlamentului, iar dovada în acest sens a stat retragerea sa din fruntea organizației județene, cedând, în urmă cu aproximativ o lună, președinția deplină a PNL Cluj în faţa europarlamentarului Daniel Buda.

Astfel, ca să obțină poziția sigur eligibilă, Alin Tișe trebuie să îl “împingă” pe Nicoară mai jos pe lista națională, însă nu poate face acest lucru decât dacă cedează ceva vechilor liberali.


Tișe l-ar putea sacrifica astfel pe Călin Tuluc (din tabăra fostului PDL) şi va face un pas în lateral la Consiliul Județean Cluj, cedând președinția unui vechi liberal. Acesta nu va fi însă Marius Mânzat pentru că nu este foarte bine văzut în partid și provine din zona Dejului. De asemenea, ar putea sacrifica un post de vicepreședinte CJ, pe care îl va oferi PSD, ca să aibă linişte în campanie cel mai probabil lui Vasile Salatioan de la Dej. Ca să regleze echilibrul de forţe în CJ, Vakar Istvan va rămâne vicepreședinte.

În acest fel, Tișe va face un pas în lături, putând să emită pretenția unei poziţii mai sus pe lista PNL, mai exact deasupra lui Nicoară.


PNL se va alege sigur cu un senator, dar dacă vor fi doi- Alin Tișe și Marius Nicoară- va fi și mai bine. Conducerea PNL Cluj mai exact liderul de la Cluj Daniel Buda va putea spune că s-a ținut de promisiune. Dacă nu, în schimb, toți vor da vina pe "echilibrul fragil din interiorul PNL" şi pe "problemele de imagine ale «senatorului porno»".

Ultimele Stiri
abonare newsletter