Politică

UPDATE Topul celor mai bogați consilieri locali din noul mandat

Noii consilieri locali clujeni care au ajuns în forul local în urma alegerilor din 5 iunie și-au publicat declarațiile de avere pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. Unii dintre ei stau foarte bine la capitolul terenuri, case, bijuterii și mașini, în timp ce alții nu dețin nici măcar o proprietate.

Monitorul de Cluj a realizat un top al celor mai înstăriți consilieri locali din Cluj-Napoca. Ordinea este aleatorie, dar consilierii de mai jos dețin un număr impresionant de terenuri, case, apartamente, obiecte de artă, bijuterii și bani în conturi.

Ovidiu Florian (PNL) este unul dintre cei mai înstăriți consilieri, el având șapte terenuri intravilane. Pe declarația de avere figurează de asemenea, cinci apartamente în Zorilor și o casă de vacanță la Smida. Ovidiu Florian mai are un autoturism Audi A6. Din funcția de administrator la Dafo Logistic a obținut 9.900 lei, iar din indemnizația de consilier local a obținut 7.000.  Consilierul are și o datorie de 110.000 de euro.


Ovidiu Florian ar putea fi întrecut de noul consilier Molhem Bashar (PNL) care deține trei terenuri în Siria și un spațiu comercial tot în Siria. La bijuterii deținute, acesta are trecut un diamant în valoare de 7.000 de euro și aur în valoare de 5.000 de euro. De asemenea, acesta are și două împrumuturi acordate în valoare de 140.000 de dolari, respectiv de 70.000 de lei.

Viceprimarul Horvath Anna (UDMR) a strâns și ea o avere considerabilă. Ea are două terenuri, o casă de locuit și una de vacanță, o Dacia Logan, fonduri de investiții, dar și două credite. De la Primăria Cluj-Napoca a obținut aproximativ 50.000 de lei.


Radu Moisin (PNL) are un teren, o casă de locuit cu două apartamente și un Ford Mondeo. El are de asemenea, un credit la BRD de aproximativ 280.000 de lei. De la Consiliul Local a obținut aproximativ 9.000 de lei, din funcția de avocat a obținut de la cabinetul său individual aproximativ 9.000 de lei, iar de la “Șomlea și avocații” a obținut ca asociat 31.147 de lei.

Radu Rațiu (PNL) are șapte terenuri, o casă și un BMW. El a înstrăinat un spațiu comercial în valoare de aproximativ 30.000 de euro, dar are și un credit de aproximativ 70.000 de lei. De la Cluj Arena, unde a fost director a obținut aproximativ 70.000 de lei, de la Consiliul Local a mai obținut aproximativ 7.000 de lei, iar de la Aeroportul Internațional (din CA) a mai obținut aproximativ 7.000 de lei.


Corina Croitoru (PSD) este unul dintre consilierii care au ajuns în forul local după alegerile din 5 iunie și stă foarte bine la capitolul avere. Are 3 terenuri, două apartamente în Cluj-Napoca, depozite bancare de aproximativ 15.000 lei, bijuterii și un Ford Fiesta. Aceasta a obținut două burse de studii post-doctorale, una de 27.000 de lei și una de aproximativ 4.000 lei. Ca profesor la Liceul Teoretic Gheorghe Șincai, Corina Croitoru a a obținut aproximativ 14.000 lei, iar ca profesor asociat la Facultatea de Litere din cadrul UBB a obținut aproximativ 2.000 de lei.

Consilierul (UDMR) Csoma Botond are un teren, o casă, o rulotă, a obținut aproximativ 8.400 de lei de la Consiliul Local, iar în calitate de consilier juridic a obținut peste 11.000 de lei.


Giacomo Dreoni (PNL) deține, două apartamente, o casă și un autoturism. Acesta a obținut aproximativ 7.000 de lei de la Consiliul Local, iar soția sa a obținut aproximativ 50.000 de lei de la o firmă unde este director.

La polul opus este social democratul Horia Nasra, care nu are trecute în declarația de avere proprietăți, mașini sau bijuterii, Singurul consilier care nu are depusă declarația de avere este liberalul Sabin Sărmaș.

abonare newsletter