Politică

Negocierile dintre PNL și UDMR, „în stand-by”

Liberalii și UDMR-iștii s-au întâlnit vineri pentru a discuta pe marginea unei alianțe la nivel local. Reprezentanții celor două formațiuni politice urmează să se întâlnească și luni pentru a finaliza negocierile.

Liberalii și UDMR-iștii s-au întâlnit vineri pentru a discuta pe marginea alianței pe care vor să o încheie la Consiliul Județean și Consiliul Local Cluj și să pună la punct câteva detalii legate de majoritățile din unele localități clujene, pentru funcții de viceprimari.

La Consiliul Județean PNL are în acest moment 18 mandate de consilieri, iar UDMR 7, în timp ce PSD are doar 12 consilieri. UDMR vrea să păstreze funcția de vicepreședinte al CJ Cluj și pe cea de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.


Uniunea discută cu liberalii și despre alcătuirea majorităților în alte localități, printre care Aghireșu, Huedin, Câmpia Turzii, Florești, unde speră la câteva mandate de viceprimari.

“Am discutat, parțial, pe marginea unei colaborări și urmează să ne întâlnim și luni pentru a finaliza discuțiile. UDMR vrea să păstreze funcțiile pe care le are acum la Consiliul Județean și la Primărie, și de asemenea, să formăm majorități în câteva localități”, a declarat vicepreședintele PNL, senatorul Alin Tișe, care este de altfel și propunerea PNL pentru funcția de președinte al forului județean.


Zilele trecute, președintele PSD Liviu Dragnea declara că “la Cluj nu facem (alianță- n.red) cu UDMR, acolo e dragoste veche UDMR-PNL".

PNL şi PSD sunt principalele partide din judeţul Cluj, din punct de vedere al voturilor şi mandatelor de aleşi locali obţinute la alegerile din 5 iunie, iar UDMR este a treia forţă politică din judeţ, care înclină balanţa puterii spre una dintre cele două formaţiuni.


Pentru Consiliul Judeţean, PNL a obţinut în judeţul Cluj 37,99% din voturi, urmat de PSD, cu 26,60%, şi de UDMR, cu 13,96%.

abonare newsletter