Politică

UDMR va participa la consultările cu președintele Klaus Iohannis

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat joi la Cluj că Uniunea va participa la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis care are ca temă legile privind siguranța națională.

“Vom fi la consultări și vom discuta cu colegii noștri, fiindcă eu în acest moment nu am o părere instituțională, nu am discutat aceste aspecte. Eu cred că în orice situație această dispută securitate vs libertate nu trebuie să ne ducă în direcția în care libertatea sau drepturile fundamentale vor fi sacrificate. Securitatea, siguranța este importantă pentru fiecare cetățean, pentru fiecare comunitate, pentru fiecare țară, mai ales când există amenințări de genul de care, din păcate, se lovește toată Europa și nu numai. Dar nu putem sacrifica pe altarul securității tot ce înseamnă drepturile fundamentale și libertățile fundamentale. Trebuie găsită o soluție prin care se poate asigura securitatea fiecărui cetățean și securitatea comunității”, a spus Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a vorbit, de asemenea, și despre cartelele prepay, care se pot cumpăra în România fără act de identitate și a subliniat că nici în Ungaria, nici în alte state, acest lucru nu se întâmplă.


“Susţin interzicerea cumpărării acestor cartele fără act de identitate, aşa se întâmplă în Europa şi în lume, şi nu văd nicio problemă în dreptul la libertate sau că sunt încălcate drepturile fundamentale. Când se cumpără o cartelă cu abonament, se dă actul de identitate, şi cred că şi pentru cartele prepay trebuie să mergem pe această variant”, a spus Kelemen Hunor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter