Politică

Mihai Seplecan a pierdut bătălia la Tribunal

Tribunalul Cluj i-a respins acțiunea lui Mihai Seplecan privind suspendarea hotărârii de consiliu județean prin care a fost înlăturat de la șefia CJ Cluj.

Instanța a decis ieri să respingă acțiunea formulată de Mihai Seplecan împotriva Consiliului Județean Cluj și a lui Marius Mânzat prin care cerea suspendarea hotărârii de consiliu județean care l-a înlăturat de la șefia CJ Cluj.

Decizia nu este definitivă, ci cu drept de recurs în termen de cinci zile de la publicarea motivării.


Seplecan: “Nu cred în coincidențe”

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj așteaptă motivarea pentru a vedea apoi dacă va ataca decizia.

“Aștept motivarea, din momentul în care văd motivarea, sunt cinci zile să o atac. Dacă motivul va fi excluderea, însemană că în tot ce s-a întâmplat până acum este ceva putred la mijloc. Aici am să enumăr câteva acțiuni, ca să arăt că nu cred în coincidențe și anume: excluderea mea din partid în 22 martie, ca în 23 să fie procesul, emiterea ordinului de către prefect în 28 martie, pentru ca el să iasă public cu acest lucru în 29 martie, adică exact cu o zi înainte de pronunțare. Nu vreau să acuz în niciun caz pe judecătoare și pe nimeni, dar azi am primit o informație din interiorul Tribunalului în care mi s-a spus că pe dosarul de judecată era trecută data de 8 sau 9 martie. Atunci eu vin și întreb- repet nu acuz pe nimeni- e posibil ca cineva din interiorul Tribunalului să mai fi întins 2 săptămâni judecata, ca și cum ar fi știut că data excluderii e în 22 martie…”, spune Seplecan.


Vușcan a “executat” ordinul

Cu doar o zi înainte de decizia Tribunalului, prefectul județului Cluj Gheorghe Vușcan a anunțat că a emis ordinul privind încetarea mandatului de consilier județean al lui Mihai Seplecan. Decizia vine la solicitarea PNL Cluj de săptămâna trecută.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a emis în 28 martie 2016, Ordinul nr 118/28.03.2016 privind încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier judeţean în Consiliul Judeţean Cluj, al lui Mihai Seplecan, precum şi declararea ca vacant al locului de consilier judeţean ocupat de acesta.


Această decizie a venit în urma analizei solicitării Partidului Naţional Liberal-Organizaţia Judeţeană Cluj, depusă la Instituţia Prefectului-Judeţului Cluj.

Merge mai departe

Zilele trecute, Seplecan a atacat la Tribunal prin avocat ordinul prefectului privind încetarea mandatului, excluderea sa din partid și hotărârea de CJ prin care a fost schimbat- pentru a cere anularea.


“Este evidentă disperarea prefectului și a PNL tocmai în acest moment, înainte ca Tribunalul să se pronunțe. Eu nici până azi nu am văzut, nu am primit oficial înștiințare că am fost dat afară din partid, excluderea mea este semnată de Daniel Buda și Marius Nicoară, nu și de conducerea națională a partidului”, a declarat atunci Seplecan.

abonare newsletter