Politică

Deputatul Elena Reuer (fostă Uioreanu) face un pas în spate în politică

Deputatul PNL de Cluj Elena Reuer (fostă Uioreanu) vrea să facă un pas în spate pe scena politică. Ea a decis să nu mai candideze pentru încă un mandat în Parlamentul României, la alegerile care vor avea loc în toamnă.

De asemenea, fosta soție a lui Horea Uioreanu (ex-președintele CJ Cluj) nu își dorește să candideze nici la alegerile locale, pentru o funcție în administrația locală- Consiliul Local sau Județean.

Recent, aceasta și-a schimbat și numele, trecând de la numele fostului său soț (Uioreanu) la Reuer, un nume din familie, după cum a explicat chiar ea.


Elena Uioreanu a intrat în PNL în 1990, iar în Parlamentul României a intrat în 2012, pe listele USL, reprezentând Colegiul 9. Înainte de a fi parlamentar, Elena Uioreanu a lucrat în administrația județeană. Jurist de profesie, aceasta a fost şeful biroului notarial din Cluj al senatorului Norica Nicolai și consilier judeţean între 2005 şi 2009.

Parlamentarul clujean a avut aproximativ 70 de inițiative legislative, din care șapte au devenit legi.


Potrivit declarației de avere de pe site-ul Camerei Deputaților, aceasta deține un apartament în Cluj-Napoca, un autoturism, dar are și o datorie către fostul soț, Horea Uioreanu, în valoare de 80.800 de lei.  

abonare newsletter