Politică

Cioloş: Autostrăzile Sebeş-Sibiu, Câmpia Turzii-Târgu Mureş şi Transilvania, priorităţi ale bugetului

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, că vor fi continuate proiectele în execuţie la autostrăzile Lugoj-Deva, Sebeş-Sibiu, Câmpia Turzii-Târgu Mureş şi Transilvania.

"Pe partea de transporturi, alocarea bugetară pe care am putut să o dedicăm acestui domeniu vizează câteva proiecte pe care dorim să le continuăm, deci proiecte care sunt în execuţie şi care au nevoie de fonduri pentru a putea fi continuate. Şi aici avem Autostrada Lugoj-Deva, Autostrada Sebeş-Sibiu, Autostrada Câmpia Turzii-Târgu Mureş, Autostrada Transilvania. Pe partea de căi ferate avem modernizarea căilor ferate Sighişoara-Coslaru-Simeria, Gurasada-Simeria şi modernizarea căii ferate Braşov-Sighişoara", a precizat Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

"Vom avea şi deblocarea urgentă a precondiţiilor de demarare a proiectelor care nu sunt încă începute şi pe care le avem prinse în Master Plan. De aceea nu le-am prins aici, am văzut reacţii în presă cum că nu avem ca prioritate, eu ştiu, Autostrada Moldova sau Piteşti - Sibiu. Am spus că Piteşti - Sibiu este o prioritate pentru noi, dar cu toată capacitatea de a accelera procesul de pregătire e foarte puţin probabil să putem începe investiţiile până la sfârşitul anului viitor", a explicat Cioloş.

abonare newsletter