Politică

PNL are o dilemă cu “traseiștii”

La începutul anului, copreședintele liberalilor Alina Gorghiu susținea că PNL nu va reprimi traseiști în partid. Între timp, s-a răzgândit, iar acum afirmă că decizia va aparține organizațiilor județene.

Mai exact, Gorghiu a afirmat că fiecare organizaţie judeţeană a formaţiunii liberale are liber să decidă dacă vrea să primească primarii plecaţi la alte partide, însă îşi asumă responsabilitatea pentru performanţele sau contraperformanţele de la alegerile de anul viitor.
 

Gorghiu nu a mai folosit de data aceasta termenul “traseiști”, ci i-a numit pe aceștia “fii risipitori”. „Una dintre dilemele PNL se referă la reprimirea în rândurile noastre a fiilor risipitori sau a celor din alte partide. Despre cei care au fost ai noştri, pot spune că au ales din mai multe motive: presiuni, oportunism etc. Nu impun nimănui nimic. Fiecare organizaţie judeţeană are responsabilitatea de a decide, dar trebuie să o facă în cunoştinţă de cauză. Însă, nu o sa iertăm contraperformanţa la alegerile de anul viitor. Nu are ce cauta (n.r. – contraperfomanţa) în PNL”, a precizat Alina Gorghiu. Totuşi, copreşedintele liberal şi-a exprimat aprecierea faţă de cei care au rămas în PNL în ultimii ani, fără a trăda partidul.


În judeţul Cluj, patru primari și câțiva consilieri locali au trecut anul trecut la PSD prin “ordonanţa traseiştilor”. Dintre aceștia doi erau de la vechiul PNL şi doi de la fostul PDL.

“În principal, PNL nu este pentru a-i reprimi pe cei care au plecat, dar vom decide de la caz la caz, în Biroul Județean.  Deocamdată, la Cluj nu au fost asemenea situații. Sigur, nu este exclus să fie pe viitor astfel de situații”, a declarat senatorul Alin Tișe. vicepreședinte PNL. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter