Politică

Consilierii necunoscuți ai Clujului: Gabriel Oniga, consilierul care fuge după funcții

Dacă îi vezi lângă un stâlp, mai degrabă saluţi stâlpul: cu un an înaintea alegerilor locale, Monitorul de Cluj vă arată cât sunt de vizibili politicienii, în ochii cetăţenilor. În seria pe care Monitorul o realizează urmează social democratul Gabriel Oniga.

Gabriel Oniga este consilierul local supranumit în presa locală consilierul selfie, datorită numeroaselor selfie-uri pe care le postează pe Facebook și în care apare- în cele mai multe dintre acestea- alături de diferite domnișoare. Înafară de aceste multe fotografii, Oniga nu s-a remarcat prin mare lucru de la începutul mandatului său în Consiliul Local, rămânând unul dintre aleșii necunoscuți ai Clujului.

De altfel, Gabriel Oniga nici nu s-a sinchisit să se facă remarcat în ochii clujenilor, neavând publicat pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca un raport de activitate.


Activitatea lui Oniga în CL, o necunoscută

Gabriel Oniga a intrat devreme în PSD, acum ocupând funcția de vicepreședinte al PSD Cluj, funcție care i-a deschis, de-a lungul timpului, multe uși. Social democratul a ocupat mai multe funcții de conducere și a consiliat miniștri clujeni, precum Aurelia Cristea și Ioan Rus.  

Activitatea sa în Consiliul Local, ca și experiența sa în muncă, rămân pentru clujeni o necunoscută, pentru că pesedistul nu are nici măcar un CV publicat pe site-ul Primăriei. Singurele informații pe care le puteți obține despre acest consilier de pe site-ul Primăriei sunt o adresă de e-mail și declarația de avere, care trebuie depusă obligatoriu.


Oniga ia uneori cuvântul în plenul Consiliului Local, dar luările sale de cuvânt pălesc în comparație cu numărul selfie-urilor pe care și le face. Printre obiectivele anunțate la începutul mandatului  el enumera problema parcărilor în Cluj.

În urmă cu câțiva ani, Gabriel Oniga a ocupat funcția de director la Casa de Pensii Cluj.


Social democratul a fost câteva luni consilierul Aureliei Cristea la Ministerul pentru Dialog Social, iar anterior, în cadrul Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul al  Ministerului de Interne.

Gabriel Oniga a fost anul trecut în cărți și pentru funcția de subprefect al Clujului după ce Mihnea Iuoraș și-a dat demisia din această funcție.


Ce avere are consilierul

Oniga a obținut din postul de consilier  al ministrului pentru Dialog Social Aurelia Cristea suma de aprozimativ 24.000 de lei, iar din cea de director de proiect la Transelectrica SA aproximatic 13.000 de lei.  De la Consiliul Local a mai obținut aproximativ 7.000 de lei. Oniga deține un autoturism Ford Focus.

Oniga este asociat și administrator la două firme.


Deși nu este unul dintre cei mai înstăriți consilieri locali, în trecut, Oniga era văzut la volanul unui Mercedes S Classe.

Ce spun clujenii

“Habar nu am cine este, nu l-am văzut în viața mea. În sens negativ, dintre politicieni doar de Uioreanu am auzit. Știu ce ar trebui să facă, nu ce fac consilierii locali. În primul rând, ar trebui să termine străzile, că zicea Boc că dacă nu le termină până la iarnă, așa rămân. Pe urmă, cred că ar trebui să facă ceva cu groapa de gunoi și cu oamenii din Patarât, totuși sunt niște oameni, ar trebui găsite soluții pentru ei”.  (Anamaria, 26 de ani)

“Nu știu cine este, nu l-am văzut și nici nu am auzit de el. Nu mă mai preocupă politica și ce se întâmplă în politică de mult timp, am văzut 20 de ani că nu se face nimic pentru noi, iar acum am alte priorități”. (Silvia Olar, 52 de ani)

abonare newsletter