Politică

Primarul din Huedin, cu gândul la Parlament

Liberalii au avut termen limită data de 1 august pentru a-și depune intenția de candidatură pe linie internă de partid, pentru alegerile locale de anul viitor.

La Huedin, primarul Mircea Moroșan și-a depus intenția de a candida pentru al treilea mandat. Acesta recunoaște însă că mai degrabă și-ar dori să ţintească mai sus, adică să candideze pentru un mandat în Parlamentul României, la Senat sau Camera Deputaților. “Mi-am depus intenția de a candida, am avut săptămâna trecută termen limită pentru depunerea intențiilor de candidatură.  Dorința mea ar fi fost să candidez la Parlament, dar într-o primă etapă voi candida pentru Primărie”, a spus Moroșan.

Singura întrebare în ce privește județul Cluj rămâne legată de Primăria Cluj-Napoca, unde tensiunile în privința candidatului care urmează să fie desemnat au avut ecou până la Huedin. Acesta este convins însă că dacă Emil Boc va candida, va câștiga.


„Dacă va candida, Emil Boc va câștiga funcția de edil, nu am nicio emoție. Județul Cluj a fost mereu de dreapta și pe de altă parte, oricine va candida de la PNL va câștiga, sunt convins că nu va câștiga PSD”, a mai spus Moroșan.

Vă reamintim, în cursa internă pentru desemnarea candidatului la alegerile locale de anul viitor, la Primăria Cluj-Napoca, primul care și-a depus intenția de a candida a fost, la sfârșitul săptămânii trecute, Mihai Seplecan După câteva zile, copreședintele PNL Vasile Blaga a anunțat că și Emil Boc va intra în cursa pentru desemnarea candidatului PNL la alegerile locale de anul viitor. Mihai Seplecan și-a depus intenția de candidatură și pentru Consiliul Județean Cluj, unde însă alegerile vor avea loc în mod indirect, prin votul consilierilor județeni.

abonare newsletter