Politică

Jobbik revine în România, după o interdicţie de un an

La un an de la impunerea interdicţiei de a intra în România, vicepreşedintele Jobbik, deputatul maghiar Istvan Szavay revine într-un turneu în Transilvania şi precizează că vrea să reia legătura cu organizaţiile din ţară.

Prima oprire a fost Satu Mare, unde deputatul a cerut, în cadrul unei conferinţe de presă, Guvernului Ungariei să ia atitudine faţă de inserarea în strategia de apărare a României a pericolului reprezentat de mişcările autonomiste maghiare.

De asemenea, deputatul a acuzat UDMR că s-a aliat cu FIDESZ şi că a făcut prea multe compromisuri. În opinia acestuia, singura formaţiune din România cu care colaborează bine este Partidul Popular Maghiar din Transilvania, scrie adevarul.ro.


La întrebarea dacă partidul Jobbik este finanţat chiar de către Vladimir Putin, acesta a negat.

Deputatul a mai vorbit şi despre surpriza neplăcută de care a avut parte, mai exact că a rămas fără șofer și asistent, pentru că nu i s-a permis intrarea în România.


În acest sens, Szavay Istvan a declarat că „se vor formula cereri și se vor trimite la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg pentru a soluționa acest caz”.

Vă reamintim, în luna martie a anului trecut, patru cetăţeni ungari, printre care doi membri Jobbik, au avut interdicţie de a intra în România timp de un. Este vorba de: Tyirityán Zsolt - membru al organizaţiei "Oastea Haiducilor", Zagyva Gyorgy Gyula - membru Jobbik şi al Mişcării de Tineret din cele 64 de Comitate HVIM, Szavay Istvan - membru Jobbik şi Mikola Bela - membru al organizaţiei "Noua Gardă Ungară" . Interdicţia dată celor patru a fost dispusă cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente de natură a afecta grav ordinea publică pe teritoriul României.

Etichete: fidesz jobbik
abonare newsletter