Politică

Mihai Seplecan: Excesul de delăsare dăunează grav bugetului județului Cluj

Consilierul judeţean PNL Mihai Seplecan critică din nou felul în care conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj gestionează banii şi proiectele judeţului.

Astfel, Mihai Seplecan le aminteşte din nou colegilor săi din conducerea CJ Cluj că, pentru ei, o mare parte din investițiile Consiliului Judeţean „au devenit brusc de nerealizat și malefice”  şi dă ca exemplu situația Centrului de Management Integrat al Deșeurilor.

„Am o problemă cu acei funcționari a căror delăsare duce la situații în care proprietatea județului este ipotecată într-un litigiu comercial dintre terțe entități economice. Este situația parcării pentru avioane și a pistei de rulare Bravo - din ipotecarea cărorar un agent economic particular ajunge să-și plătească datoriile față de un alt agent economic particular. Și am cu cei care ani de zile, fără să vină cu soluții constructive, doar pun bețe în roate unor investiții, apoi se spală pe mâini prin intermediul unor plângeri penale. Așa s-a ratat proiectul de Transport Intermodal – care este perfect legal pentru Timișoara și Mureș, două județe aflate în competiție economică cu județul nostru, tocmai pe parte aeroportuară” afirmă Seplecan.


De asemenea, acesta adaugă că ultima dovadă „de delăsare din partea acestor decidenți plătiți degeaba” a venit zilele trecute când „instanța clujeană a creat, printr-o sentință definitivă și irevocabilă, premisele prin care se dovedește că experții angajați de către CJ Cluj pentru a stabili prețul corect la exproprierea terenurilor din zona pistei Aeroportului Internațional Cluj au venit cu o subofertă. Subofertă acceptată de către decidenții CJ Cluj, deși proprietarii de terenuri au protestat și au atras atenția asupra acestui aspect încă din vara anului 2013. Din toamna respectivului an și până acum, proprietarii terenurilor subofertate au câștigat sentință după sentință la Tribunalul Cluj. Și vorbim despre 650.000 de lei numai într-un singur caz rămas definitiv și irevocabil printr-o sentință dată săptămâna trecută de către Înalta Curte de Casație și Justiție”, mai adaugă consilierul judeţean PNL Cluj.

În urma semnalării acestor neregului, Mihai Seplecan cere conducerii CJ Cluj să îl informeze public despre cine se face vinovat de subevaluarea terenurilor pentru care bugetul județean a devenit bun de plată; de ce nu s-a luat în considerare protestul proprietarilor și nu s-a cerut părerea și altor experți; câte cazuri de acet gen sunt pe rolul instanțelor și câte din acestea sunt practic pierdute având în vedere precedentul creat; dacă sunt prevăzuți în bugetul CJ Cluj banii necesari acordării acestor despăgubiri şi după ce aceste despăgubiri vor fi acordate, măcar în cazul sentinței rămase definitive și irevocabile, de la cine recuperează CJ Cluj paguba creată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter