Politică

Buda: Legea minorităţilor, adoptată în această sesiune

<p />Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, clujeanul Daniel Buda, spune că nu va fi nevoie de asumarea răspunderii Guvernului pe Legea minorităţilor.

 

Dezbaterea proiectului de lege a minorităţilor va fi continuată doar asupra articolelor rămase în discuţie, legea putând să fie adoptată fără probleme în această sesiune parlamentară, a declarat azi Daniel Buda.


 

Deputatul Daniel Buda, preşedinte al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase şi secretarul general al Partidului Democrat Liberal, Ioan Oltean, fac parte dintr-un grup de lucru constituit împreună cu reprezentanţi de la UDMR, UNPR şi Minorităţi pentru a găsi cea mai bună formulă în vederea adoptării proiectului legii minorităţilor naţionale în această sesiune parlamentară. “A fost o primă discuţie în cursul zilei de ieri (marţi - n.r.) cu colegii de la UDMR, de la UNPR, cu cei de la Minorităţi legată de Legea minorităţilor, unde s-a discutat modul de lucru în viitor, şi anume dacă se reia discuţia de la articolul 1 sau tratăm proiectul de lege ca fiind proiect de lege parcurs ca procedură în proporţie de 70%-80%. S-a convenit să considerăm câştigat proiectul din ceea ce s-a discutat până acum, urmând să dezbatem mai departe doar restul articolelor rămase nefinalizate şi, evident, în măsura în care au apărut acte normative cu implicaţii asupra acestei legi, să facem corelările respective şi în corpul legii. (...) Un lucru este clar însă: ceea ce s-a discutat până acum asupra acestei legi rămâne câştigat proiectului şi nu se mai reia în discuţie”, a declarat Daniel Buda.


“În cursul zilei de luni vom mai avea o discuţie asupra acestui proiect, urmând să vedem ce aspecte au mai rămas de clarificat. Eu spun că acest proiect de lege poate să treacă fără niciun fel de problemă în această sesiune parlamentară, fără să fie nevoie de formula asumării răspunderii Guvernului”, a conchis Buda.

abonare newsletter