monitorulcj.ro Menu

Politică

Alin Tişe: „Minciunile PSD Cluj legate de finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj sunt deja ruşinoase!“

Senatorul liberal Alin Tişe atrage atenţia asupra faptului că PSD minte flagrant când spune că Spitalul Regional de Urgenţă Cluj este finanţat.

Parlamentarul clujean arată care sunt cele trei argumente mincinoase ale social democraţilor: 

„1. Este inclus în strategia Ministerului Sănătăţii. Spitalul este prins, dar nu e finanţat. Strategia reprezintă doar un plan de intenţii, deci nu e finanțat. PSD - partidul Pinochio a minţit!

2. Este inclus în Acordul de Parteneriat cu Comisia Europeană. Acordul la pag. 65) prevede:

“Prioritate pentru finanțare: Investiții în infrastructura esențială de sănătate în locații selectate prioritare: spitale de urgență regionale, spitale de urgență județene, centre ambulatorii și centrele comunitare / centre socio-medicale); Se va acorda prioritate regiunilor celor mai sărace din România (cum ar fi Nord-Est şi Sud-Vest) sau cele cu număr relativ mare de persoane expuse riscului de sărăcie şi excluziune socială (Nord-Vest); Investiţiile vor fi prioritizate către: regiuni  afectate de sărăcie,  categoria NUTS 2- inseamna regiuni cu o populaţie între 800 000 - 3 000 000  locuitori-(în măsuri absolute şi relative), care nu dispun de clădiri care ar putea fi reabilitate/extinse pentru a furniza servicii regionale de urgenţă adecvate.” Deci nu e finanţat. PSD - partidul Pinochio a minţit“, spune Tişe.  

Parlamentarul clujean evidenţiază şi cea de-a treia „minciună a PSD“.

„3.  E prins în Memorandumul cu Banca Mondială. Memorandumul este inaccesibil publicului, nefiind încă aprobat în Guvern. Deci nu e finanţat. PSD- partidul Pinochio a minţit“, mai spune senatorul liberal.

Senatorul Alin Tişe a demarat în Cluj-Napoca, Campania “Să Iubim Clujul!”, în care atrăgea atenţia asupra a ceea ce au făcut sau mai exact ce nu au făcut social democraţii pentru clujeni.