Politică

Guvernul nu dă doi bani pe Cluj - Capitală Europeană a Tineretului 2015

Senatorul PNL Cluj Alin Tișe va solicita Guvernului să aloce în regim de urgenţă, din fondul de rezervă, suma de 50 de milioane de euro pentru susţinerea proiectelor Cluj - Capitală Europeană a Tineretului 2015, în condițiile în care aceiași bani au fost alocați și pentru construirea stadionului de la Craiova.

Alin Tișe afirmă că Guvernul PSD „a alocat 50 mil. euro la Craiova, pentru stadion, ca mita electorală, care se vrea Capitală Culturală Europeană în competiție cu Clujul”, însă pentru proiectul Cluj - Capitală Europeană a Tineretului 2015 nu s-au găsit bani în bugetul de stat.

De asemenea, Tișe mai amintește că, în 2007, Guvernul României a ajutat Sibiul cu 1.000 miliarde lei pentru proiectul Capitală Culturală Europeană, pentru refațadizările centrului oraşului şi pentru aeroportul din Sibiu însă pentru Cluj, care reprezintă la rândul său, în acest an, România în acest proiect european, Guvernul nu dă doi bani.


„Voi solicita, printr-o scrisoare, alocarea în regim de urgenţă de fonduri guvernamentale, din fondul de rezervă, prin HG, a unei sume de 50 mil. euro, similară cu alocarea de la Craiova pentru stadion, pentru susţinerea proiectelor Cluj - Capitală Europeană a Tineretului 2015. Solicit premierului emiterea unei OUG prin care guvernul să devină partenerul municipiului Cluj-Napoca şi al oricărui oraş câștigător al unei competiții europene şi să aloce bani pentru orice proiect în care un municipiu, județ, oraş, comună devine reprezentantul României intr-un eveniment oficial european. Voi depune şi un proiect de lege prin care voi obliga Guvernul ca, indiferent care este localitate care câștigă o competiție europeană oficială în care reprezintă România, să fie cofinanțată de Guvern cu un buget”, a mai declarat senatorul clujean Alin Tișe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter