monitorulcj.ro Menu
Politică

România şi perspectivele proiectului european

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu le-a vorbit vineri, studenţilor clujeni de la Facultatea de Studii Europene, din cadrul UBB, despre „România şi perspectivele proiectului european“. Tema dezbaterii de la Cluj a fost abordată şi din perspectiva evenimentelor tragice de la Paris care au marcat întreaga lume.

Foto Dan Porcuţan

În cadrul întâlnirii s-a discutat pe marginea strategiei, intereselor şi obiectivelor României în Uniunea Europeană, a provocărilor politice şi economice actuale, oportunităţilor şi dilemelor procesului de integrare europeană.


Tema României în context european a fost abordată din două perspective, una dintre acestea privind obiectivele strategice ale României în Uniunea Europeană, cea de-a doua vizând starea Europei în mod particular, cu dilemele, provocările şi limitele procesului european. 

În contextul atentatului de la Paris, Mihai Răzvan Ungureanu a subliniat că este pentru prima dată când se constată că întreaga construcţie europeană cere şi sacrificii umane.

La dezbaterea care a avut loc la facultatea de Studii Europene din cadrul UBB au mai participat conf. univ. dr. Valentin Naumescu, fondatorul şi coordonatorul Grupului de Reflecţie şi Analiză Internaţională Citadel.