Politică

PSD face din preoţi agenţi electorali pentru Ponta. Cum comentează social demoocraţii clujeni

Într-o şedinţă de partid, un baron PSD din Ardeal spune explicit că a intervenit pe lângă „Preasfinţitul” pentru a-i pune pe preoţi în dispozitiv. „Toţi au venit la mine să le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleacă acasă. Să meargă la mama dracului”, spune Mircea Govor, lider PSD de Satu Mare, potrivit unei înregistrări intrată în posesia Gândul. Social democraţii clujeni nu sunt însă surprinşi de practicile colegului lor de la Satu Mare.

Sursa foto gandul.info Sursa foto gandul.info

„Deci o să facem o schemă pentru asta, sâmbătă, duminica asta şi duminica viitoare trebuie să aveţi un reprezentant din fiecare localitate, în fiecare biserică din localităţi. Am vorbit cu preasfinţitul, am vorbit cu toţi popii. Exact cum vorbesc cu voi, aşa am vorbit şi cu ei şi am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat.

Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, s-aduceţi  să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la uşa nu mai veniţi. Le-am spus verde în ochi. S-a terminat. Fraţilor, NU, la revedere, şi i-am spus la preasfinţit, a spus presfinţitul trimiţi în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS şi-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate.


Cum adica mă, dar ce pofte-s astea? Numa’cu mâna-ntinsă  şi noi ce să facem? S-o terminat. Deci preasfinţitul o fost de partea noastră total. E un om extraordinar. Dar …..(neinteligibil) Şi încă ceva, la toţi popii dacă pierdem toate preotesele le dau afară din tot, la revedere. Le-am şi spus. Toţi au venit la mine să le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleacă acasă. Meargă  la mama dracului, nu mă interesează. Deci s-o terminat. Deci de-acum înainte intru până mă duc la…. Păi da ce suntem  noi, mă, casă de binefacere, suntem proşti? Nu mai suntem proşti, am fost destul.

În duminica votului puneţi în fiecare biserică să fie câte-un om de-al nostru. Ăla să aibă telefon şi să ia legătura cu băieţii noştri, să trimită SMS. Le-o spus sau n-o spus. Dac-o spus, e-n regulă. Nu se poate aşa ceva. Şi-atunci dacă în ziua votului, şi vă repet, număr pe fiecare localitate când mă duc: doi în faţă secţiei de votare, da’care stau şi discută cu oamenii, nu stau ca nişte (neinteligibil) bete pe-acolo sau se duc să se-ncălzească cum s-or dus unii. Nu mai aşa ceva. Că nu murim 10 ore sau cât trebuie să stăm acolo. Două persoane. Unde avem primar, prezenţă obligatorie a primarului, a viceprimarului, a managerului public, prezenţă obligatorie acolo să stea de vorbă cu oamenii. Şi-a consilierului, am spus, consilierii, directorii de deconcentrate, tot. Şi cei care vor fi puşi acolo, dacă nu sunt puşi acolo, am terminat-o“, se arată în înregistrare.


Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, susţine că la rândul său, a îndrumat lumea să voteze cu Victor Ponta, pentru că „mi se pare corect să susţin un creştin-ortodox la preşedinţia României“. „Nu ştiu ce înregistrări are Gândul, eu am vorbit cu sute de persoane şi cu preoţi şi le-am explicat de ce e bine să-l voteze pe Victor Ponta.  Biserica are libertatea să facă ce doreşte. Mi se pare firesc ca ortodocşii să susţină un creştin-ortodox, la preşedinţia României, ", a spus Remus Lăpuşan.

O deputată PSD, huiduită în biserică la Paris! Făcea campanie electorală VIDEO


Ce detaliu i-a scăpat lui Victor Ponta în timpul dezbaterii de la RomâniaTV

 Îndemnul unui preot în timpul slujbei: „Votaţi Victor Ponta!” – VIDEO


Biserica se implică în alegeri: mesaj de susţinere pentru Victor Ponta – FOTO

Preasfinţitul Iustin Sigheţeanu: „Votaţi-l pe al nostru. Să fie creştin, ortodox, să se închine şi să facă sfânta cruce”

Ultimele Stiri
abonare newsletter