Politică

Biserica se implică în alegeri: mesaj de susținere pentru Victor Ponta -FOTO

În această campanie electorală avem parte de prima implicare directă a Bisericii în alegeri. Un bilet distribuit la Mănăstirea Cozia arată că preoții recomandă credincioșilor să nu-și trădeze țara și neamul și să voteze cu Victor Ponta, a scris stiripesurse.ro.

Fluturaşii de susținere pentru Ponta apar la scurtă vreme după ce TVR a difuzat o ştire despre o circulară a Mitropoliei, prin care preoților li se cerea să susțină în faţa enoraşilor alegerea unui președinte "român, creștin-ortodox". Mitropolia Clujului a dezminţit existenţa circularei.

De altfel, recent, preşedintele Traian Băsescu declara că Biserica Ortodoxă Română (BOR) s-a implicat, evident, în campania pentru alegerile prezidenţiale în sprijinul PSD. În replică, reprezentanţii BOR au susţinut că această implicare ar trebui dovedită şi că la fiecare moment electoral din România, Patriarhia Română a reafirmat public neutralitatea politică a Bisericii Ortodoxe Române, conform hotărârilor Sfântului Sinod fundamentate pe canoanele Bisericilor Ortodoxe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter