Politică

Sondaj pe regiuni. Cu cine votează ardelenii, muntenii, moldovenii şi bucureştenii

Candidatul ACL la preşedinţie, Klaus Iohannis, a comentat zilele trecute un sondaj realizat recent de Research Grup, în care Victor Ponta e creditat să ia 42% din voturi în primul tur, în timp ce el are numai 23%. Potrivit cercetării respective, scorurile în primul tur ar fi următoarele: Victor Ponta - 42%, Klaus Iohannis - 23%, Călin Popescu Tăriceanu - 11%, Elena Udrea - 6%, Monica Macovei - 5%.

Potrivit gandul.info, sondajul a fost realizat în perioada 20-25 septembrie, telefonic, marja de eroare este de +-2,5%. Sondajul a fost realizat de SC AB RESEARCH GRUP SRL la comanda Institutului de Studii Liberale, pe un eşantion 1600 de persoane.

„Cel mai bun sondaj este votul. Sondajele indică nişte trenduri, ne arată dacă un candidat are tendinţe de creştere sau de descreştere'', a reacţionat Iohannis, care a precizat că aceste sondaje au o marjă de eroare foarte mare şi că unii candidaţi „umblă la ele'', ca să dea bine în faţa electoratului.


Iohannis a precizat că şi ACL a comandat un sondaj, în care „amândoi (n.r. el şi Ponta) suntem cu 3 în faţă (n.r. fiecare are între 30 şi 39% şanse să devină preşedinte)''.

Un alt sondaj, barometrul de opinie realizat de GSSC Avangarde, arată că Iohannis ar obţine, în finală, 55% din voturile locuitorilor din Transilvania, în timp ce Victor Ponta ar obţine majoritatea voturilor în Muntenia - 66%, Moldova - 60% şi Bucureşti - 57%.


Trebuie precizat că acest sondaj este unul pentru un eventual tur doi între Ponta şi Iohannis, luând în considerare doar cei doi candidaţi. Astfel, Iohannis ar avea 34% din intenţiile de vot în Muntenia, 40% în Moldova şi 43% în Bucureşti.

La întrebarea „Cu cine votaţi în primul tur?“, adresată unui număr de 950 de persoane, răspunsurile au fost după cum urmează: Victor Ponta 42%, Klaus Iohannis 28%, Călin Popescu-Tăriceanu 8%, Elena Udrea 5%, Teodor Meleşcanu, Kelemen Hunor şi Monica Macovei 4%, C.V. Tudor şi Dan Diaconescu 2% şi William Brânză 1%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter