Politică

Iohannis la Cluj: „Nu vreau să fiu un preşedinte tătuc sau jucător“ - FOTO

Candidatul PNL la prezidenţiale Klaus Iohannis a declarat miercuri la Cluj că va propune un alt fel de preşedinte, „nici tătuc, nici jucător“.

Iohannis a fost întrebat dacă crede că va reuşi să îi convingă pe oameni că în România poate fi implementată mentalitatea lucrului bine făcut, idée care de altfel îi defineşte proiectul cu care candidează. Johannis a răspuns că în primul rând îşi doreşte să propună un alt tip de preşedinte.    

„Sunt convins că se poate, altfel nu m-aş fi apucat de acest demers şi sunt convins că pot eu să fac acest lucru, de aceea propun românilor un nou tip de preşedinte. Nu vreau să fiu nici jucător, nici tătuc, vreau să fiu un preşedinte care să reprezinte un etalon pentru comportamentul unei persoane publice“, a spus Klaus Iohannis.


În ce priveşte neimplicarea fostului preşedinte al PNL Crin Antonescu în campania electorală Iohannis a spus: „o campanie electorală este un lucru extrem de complicat şi are nevoie de solidaritatea membrilor partidului. Eu cred că această solidaritate ar trebui exemplificată de cei care au condus partidul până la campania electorală. (…)Nu am simţit beţe în roate, nici de la PNL, nici de la PDL“.

De asemenea, răspunzând unei întrebări, Iohannis a mai susţinut că nu are nicio intenţie să formeze o alianţă electorală între cele două tururi de scrutin.


 

abonare newsletter