Politică

Va accepta Boc propunerea lui Băsescu de a crea un nou partid?

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în week-end, că doreşte să pună bazele unui nou partid politic, împreună cu fostul premier, Emil Boc.

Va accepta Boc propunerea lui Băsescu de a crea un nou partid? Va accepta Boc propunerea lui Băsescu de a crea un nou partid?

Fostul preşedinte PDL, Emil Boc a declarat, luni, că pe viitor ar putea fi din nou partener politic cu Traian Băsescu. Astfel, a răspuns întrebărilor jurnaliştilor referitoare la declaraţia din acest week-end a preşedintelui Băsescu despre un nou partid pe care l-ar putea crea împeună cu Boc. “Viața merge înainte. Cu siguranță am fost parteneri până acum, de ce nu am fi parteneri și pe viitor”, a declarat fostul premier.

Băsescu a afirmat, sâmbătă, că relaţia sa cu Emil Boc este ”o construcţie politică comună”, care va continua şi după ce şeful statului îşi va termina mandatul. ”Sunt convins că atunci când eu voi fi mai liber puţin o să punem împreună umărul la crearea unui partid nou care să devină extrem de competitiv pentru alegerile din 2016”, a mai spus Băsescu, adăugând că ”parteneriatul” cu Emil Boc rămâne valabil ”multă vreme”, cu atât mai mult cu cât ei susţin acelaşi candidat la alegerile prezidenţiale, respectiv Elena Udrea.


Şeful statului a mai spus că este convins că va rămâne partener cu Emil Boc până când vor ieşi din politică.

abonare newsletter