monitorulcj.ro Menu
Politică

Elena Udrea îl atrage pe Boc în “mrejele” Mișcării Populare. Ce răspunde fostul președinte PDL

Fostul președinte PDL, Emil Boc și-a prezentat, miercuri, opinia privind o posibilă schimbare a partidului din care face parte.

Emil Boc

Emil Boc susține, în continuare, că nu se va muta în Partidul Mișcarea Populară (PMP) cu toate că o susține pe Elena Udrea în cursa pentru alegerile prezidențiale și este membru al Fundației Mișcarea Populară. Întrebat, miercuri, de jurnaliști dacă în timpul vizitei de săptămâna trecută a Elenei Udrea la Turda au discutat despre un transfer în PMP, Emil Boc a declarat că a răspuns deja la această întrebare. “Am răspuns la această întrebare. Nu mai am alte lucruri de comentat”, a spus fostul președinte al PDL.

Boc a afirmat în nenumărate rânduri că nu va părăsi tabăra PDL, deși recent candidata PMP la prezidențiale, Elena Udrea l-a invitat, indirect, în Mișcarea Populară. Luni seara, Elena Udrea a declarat că deși Emil Boc face parte dintr-un partid "care nu mai există", are libertatea să opteze "pentru cei cu care a făcut echipă dintotdeauna".


"Domnul Boc a spus că nu va pleca din PDL, dar am citit acum, venind spre dumneavoastră, că deja s-a solicitat în numele PDL refacerea contractelor de închiriere pe sediile partidului pe numele PNL. Deci, mă întreb, dacă PDL nu mai există, nu cumva oamenii de bună credinţă din PDL, care gândesc ca noi, care ţin la istoria acestui partid, dacă nu cumva este corect, onest, să-şi găsească locul alături de noi? Noi nu am plecat din PDL, pentru că nu am mai crezut în oamenii aceia, ci pentru că actuala conducere, se dovedeşte în acest moment, a desfiinţat Partidul Democrat-Liberal, a pus partidul pe drumul fără întoarcere al desfiinţării sale. Deci, domnul Emil Boc a spus că nu va pleca din PDL, dar din momentul în care acest partid nu mai există, eu cred că are libertatea să opteze pentru cei cu care a făcut echipă dintotdeauna", a spus Elena Udrea, luni seara, la Oradea, citată de Mediafax.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, declara, în 26 august, referitor la faptul că Emil Boc o susţine pe Elena Udrea la Preşedinţie că, "dacă Emil Boc se simte atras de un alt partid, nu are decât să-şi dea demisia din PDL şi să se înscrie într-un alt partid" şi a arătat că nu este "deloc demn acest demers".