Sport

„U” Cluj, pregătiri înaintea ultimului meci din campionat. Ce așteptări are Ovidiu Sabău?

„U” Cluj se pregătește de ultimul meci din play-out, care va avea loc pe 12 mai, de la ora 21:30, în deplasare, cu FC Voluntari.

Ovidiu Sabău în cadrul conferinței premergătoare contra Voluntari, 10 mai 2024/ Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro Ovidiu Sabău în cadrul conferinței premergătoare contra Voluntari, 10 mai 2024/ Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro

 

 


Universitatea Cluj va juca ultimul meci din play-out-ul Superligii, care va avea loc pe 12 mai, de la ora 21:30, în deplasare, cu FC Voluntari.

 


Echipa ardeleană are un obiectiv, dar este foarte greu de realizat. În prezent, trupa din Cluj-Napoca este pe locul 4, iar la prima manșă a barajului pentru preliminariile Conference League pot participa numai primele două formații.

Ca să ajungă pe locul secund, Universitatea Cluj trebuie să învingă echipa FC Voluntari, dar mai are nevoie ca Oțelul Galați  să piardă acasă cu FC Botoșani și FC Hermannstadt să nu câștige în deplasare cu FC U Craiova.


Singurele echipe din play-out cu licență pentru cupele europene sunt „U” Cluj și FC U Craiova care este ultima din clasament. Ca urmare, există posibilitatea ca prima manșă a barajului să nu se mai dispute și în preliminariile Conference League să meargă echipa de pe locul 3 din play-off.

Ovidiu Sabău: „Ne dorim o victorie”

Sabău se așteaptă la o victorie în meciul cu Voluntari. De asemenea, antrenorul a fost întrebat dacă există vreo posibilitate ca Alex Chipciu și Dan Nistor, cei doi veterani din lotul „Șepcilor Roșii”, să o părăsească pe „U” Cluj în această vară.


„Cred că ar fi o performanță, după anul acesta care a fost cu momente super bune. După perioada de iarnă ceva nu a mai funcționat. Vom juca și la anul în prima ligă, ceea ce eu consider că e foarte important. Voi avea posibilitatea să preiau echipa de la început. Alături de cei din conducere vom face echipa. Începem pregătirea cu toți. Nu a fost ușor de gestionat, dar dacă vom reuși să câștigăm cu Voluntari cred că va fi un an destul de bun. Eu îmi doresc, sper să gândească și jucătorii la fel. Cred că de la ei trebuie să vină dorința de revanșă.
Vreau să văd o reacție, mai mult curaj de a juca. Ei vor fi foarte motivați, e riscant pentru ei. Nu știu cum au ajuns să lupte la retrogradare. Poate presiunea nu e atât de mare pe noi, dar trebuie să fim motivați (…) Noi nu facem analiza acum, s-au auzit foarte multe lucruri, le-am spus și jucătorilor, nimeni, chiar și cei care nu mai au contract, depinde de ultimul meci. Dacă noi reușim să mergem mai departe situația se schimbă.
Dacă jucăm și un baraj pentru Conference League, chiar să joci în cupele europene, cel mai simplu pentru mine, pentru club, este să renunțăm la cât mai puțini jucători și să aducem puțini jucători. Dacă câștigăm acum și mergem mai departe, înseamnă că acești jucători merită să rămână aici”, a declarat Ovidiu Sabău în cadrul conferinței premergătoare meciului cu Voluntari.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dorin Codrea, primele declaraţii la „U” Cluj: „Voi da totul pentru echipă. Vreau să demonstrez că merit această şansă.”

De nervi, un fan dinamovist și-a spart televizorul după remiza cu „U” Cluj. Imaginea a devenit virală pe internet!

abonare newsletter