Politică

Ministrul biped, către Băsescu: „Se poate întâmpla oricui“

Propunerea premierului Victor Ponta pentru ministerul Culturii, senatorul UDMR Rozalia Biro, a declarat luni că „se poate întâmpla oricui să greşească“ şi că valoarea unui om este dată de „rezultate”, nu de greşeli.

Comentând afirmaţiile şefului statului făcute vineri, senatorul UDMR a afirmat că „valoarea unui om nu este dată de greşelile sale“, scrie stiripesurse.ro.

„Am greşit aşa cum orice om poate greşi în viaţă. Chiar şi după o facultate şi studii postuniversitare terminate în limba română se poate întâmpla oricui şi sunt convinsă că valoarea unui om nu este dată de greşelile sale, ci de rezultatele pe care le lasă în urma lui“, a declarat Biro Rozalia.


Senatorul UDMR a afirmat că speră că va avea posibilitatea să ocupe funcţiile lăsate vacante de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor şi „să fie un bun vicepremier şi ministru al Culturii“. „Sper, totuşi, să am posibilitatea de a face faţă acestei provocări onorante de a fi un bun vicepremier şi ministru al Culturii“, a mai precizat parlamentarul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că nominalizarea pentru ministrul Culturii, Rozalia Biro, este nepotrivita.


„La Ministerul Culturii doamna Rozalia Biro, de la dânsa am aflat şi a aflat toată România că nu are niciun biped în familie şi, de asemenea, am aflat tot de la dânsa zilele acestea că în România se nasc tot mai puţini bipezi. Cred că avem o problemă complicată de înţelegere perfectă a limbii române pentru un membru al Guvernului şi aici mai este un argument pe care îl am în vedere atunci când mă gândesc la această nominalizare: practic Ministerul Culturii nu este un minister care să aibă foarte mulţi bani, dar este un minister care lucrează cu intelectualitatea din România, cu creatorii din România, iar cultura românească este în proporţie de circa 90% o cultură de limba română“, a afirmat şeful statului.

„Nu este o observaţie făcută unui ministru care provine din minoritatea maghiară, dar nu aş vrea ca ministrul Culturii din România să fie urmărit de poveştile cu copii bipezi din familie sau de pe întinsul patriei care arată o neînţelegere deplină a limbii române“, a declarat preşedintele.

abonare newsletter