Politică

Ponta, cu barca prin Teleorman

Premierul Victor Ponta a ajuns marţi în satul Beiu din judeţul Teleorman, unde, împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea, a vizitat, cu barca, mai multe zone inundate.

Premierul a anunţat anterior că se va afla în judeţul Teleorman pentru a stabili modul în care Guvernul poate interveni în zonele afectate de inundaţii, arătând că este nevoie de intervenţia Administraţiei Apele Române şi de sprijin financiar deoarece problemele sunt provocate de diguri care au cedat.

Şi ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea a mers în Teleorman, anunţând că specialiştii Apelor Române vor decide dacă şi unde poate fi spart digul în zona localităţilor afectate de inundaţiile din ultimele zile, din Teleorman, pentru ca apele să se retragă, având în vedere ce miercuri şi joi sunt prognozate noi ploi.


”Am vrut să văd care sunt soluțiile pentru ca în viitor să nu se întâmple la fel. Soluția tehnică a fost explicată de directorul geneneral de la Apele Române. O să alocăm banii necesari pentru sistematizare. Tot ce reparăm și repară oamenii măcar să fie pentru mult timp. O să dăm banii și o să vin să văd dacă sunt folosiți pentru ceea ce trebuie. 15 mililioane lei, cât e necesar atât vom aloca. La sfârșitul lunii august se vor termina lucrările la sistematizare. În august vin aici să vedem”, a spus primul ministru.

”Există o soluție pentru Vedea și Teleormanu. Vor fi regularizate și nu vor mai fi probleme”, a spus și vicepremierul Liviu Dragnea.

”Vom ajuta oamenii cu materiale de construcție. Important e să alocăm banii. Dacă e gata anul acesta, oamenii își pot repara casele. E primăvară, o să mai plouă, digul nu putem să îl facem în două zile. Am vrut să văd cu ochii mei și să găsim o soluție pentru această zonă”, a precizat Victor Ponta.

Bilanţul inundaţiilor provocate de revărsarea râurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea şi Câinelui şi a afluenţilor acestora arată că 131 de case au fost inundate în localităţile Tătărăştii de Jos, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca Vîrtoape, Balaci, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti şi Frumoasa.


 

abonare newsletter