Politică

Macovei: „Norica Nicolai are o atitudine pro-sovietică față de Republica Moldova“

Europarlamentarul Monica Macovei consideră că Norica Nicolai, cap de lista pentru alegerile europarlamentare din partea PNL si vicepreședinte executiv al partidului vorbește degajat despre ciuntirea teritorială a Republicii Moldova prin abandonarea regiunii Transnistria, atunci când afirmă că “dacă vrem să salvăm Moldova, trebuie să o salvăm fără Transnistria”.

În opinia lui Macovei, declarația lui Nicolai este iresponsabilă  și dovedește lipsă de minimă inteligență în politica externa și în negociere.  Norica Nicolai are o atitudine pro-sovietică față de Republica Moldova. PNL este părtaș la declarațiile anti-UE prin lipsă de reacție și păstrarea lui Nicolai pe lista pentru alegerile europarlamentare, mai arată Macovei.   

„Declarația este cinică față de românii de peste Nistru și ignoră eforturile autorităților de la Chișinău, București si Bruxelles de păstrare a integrității teritoriale a Republicii Moldova.


Norica Nicolai nu se oprește aici: acuză Uniunea Europeană că “nu face decât să ajute o țară să se destrame” și că se joacă  ”cu revoluții democratice, fie ca acum câțiva ani se chemau oranj, acum Euromaidan“, cu referire directă la Ucraina.

Prin aceste declarații Nicolai își bate joc de oamenii care au luptat și murit pe Euromaidan pentru a se apropia de Europa și a scăpa de oligarhi. PNL rămâne surd și mut la aceste declarații iresponsabile care par a fi o poziționare pro-Federația Rusă.


Nicolai și PNL nu știu că în vremuri de criză trebuie acționat responsabil și inteligent. Acum înțelegem de ce Crin Antonescu consideră că cel mai mare dușman al său este Departamentul de stat al SUA. Probabil l-a consiliat Norica Nicolai, specialista partidului în afaceri externe.

Din respect față de românii de peste Prut, față de protestatarii pro-europeni din Kiev și față de UE, conducerea PNL ar trebui să renunțe la candidatura Noricăi  Nicolai pentru Parlamentul European.


Declarația lui Nicolai și tăcerea PNL duc la scăderea încrederii statelor membre în România ca partener loial. Nu pot fi părtașa la o astfel de acțiune împotriva intereselor României“.

 

abonare newsletter