Politică

Steluţa Racolţa: „Salariile exorbitante de la ASF nu au stopat actele de corupţie ale incompetenților“

Consilierul judeţean PDL, Steluţa Racolţa, susţine că deşi se vehiculează că aceste instituţii nu sunt finanţate de către stat, în fapt sunt finanţate din buzunarele românilor care au polițe de asigurare sau pensii private administate acum de ASF.

„Decizia de creştere exagerată şi nesimtita a salariilor celor care conduc piaţa financiară, sub numele de ASF, are origine cu mult timp în urmă, încă din anul 2006 când conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), formată din 5 persoane,  a decis să-și acorde salarii de zeci de mii de euro/lună, majoritatea fiind numiți de PNL și PSD. Una din cele 5 persoane este concitadina dna. deputat Aurelia Cristea care a făcut parte din acel consiliu al CSA, care a dat tonul salariilor exorbitante. Poate că domnia sa ne poate lămuri ce „realizări extraordinare” au stat la baza acelei decizii, de creștere exorbitantă a salariilor celor 5 membrii CSA“, a declarat Racolţa.

Aceasta a mai subliniat că salariile exorbitante nu au stopat  actele de corupţie ale incompetenților: „Se vorbea atunci că argumentul suprem ar fi fost ca persoanele care conduc piaţa asigurărilor să fie salarizate corespunzator pt a nu fi coruptibili …. Iată că Daniel Tudor (fost preşedinte CSA şi ulterior vicepreşedinte al ASF) este cercetat acum de DNA pentru acte de corupție -luare de mită  în legatură cu interesele societăţii de asigurare CARPATICA ASIG – Aşadar deşi aveau salarii exorbitante nu s-au stopat  actele de corupţie din piaţa financiară. Acest personaj (Daniel Tudor), intrebat fiind la instalarea în funcţia de preşedinte CSA „Ce îl recomandă să conducă piaţa asigurărilor?” a răspuns că a fost 2 ani (2007 – 2008) director general la ARDAF  - Precizez că 2007 şi 2008 sunt anii în care s-a demolat şi s-a devalizat această societate de asigurare“.


Racolţa a mai explicat că aceste salarii exorbitante ale ASF se răsfrang asupra românilor. 

abonare newsletter