Politică

Emi Boc: Raportul MCV, mai dureros decât o moţiune de cenzură

Primarul municipiului Cluj-Napoca, democrat-liberalul Emil Boc, este de părere că Raportul MCV pe justiţie este, pentru guvernul USL, ca o moţiune de cenzură, însă mult mai dură, deoarece este dat de la Bruxelles.

Fostul premier a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că USL nu poate fi ameninţat cu moţiuni de cenzură deoarece deţine 70 la sută din Parlament, dar atunci când vine un asemenea raport, cum este cel de monitorizare şi verificare, atunci 'este chiar mai dureros decât o moţiune de cenzură'.

'Raportul MCV pe justiţie marchează regresul României în planul democraţiei şi al statului de drept şi este o moţiune de cenzură la adresa Guvernului României şi a guvernării USL. Dacă nu au moţiune de cenzură în Parlament, unde au 70 la sută, e mai dureroasă 'moţiunea de cenzură' care vine de la Bruxelles pe MCV', a spus Boc, citat de Agepres.

Acesta a mai precizat că raportul poate fi interpretat şi ca un vot de blam la adresa guvernării USL, 'care face regrese majore în progresele ţării noastre pe linia statului de drept şi democraţiei'.

abonare newsletter