Politică

Adrian Năstase a fost EXCLUS din Baroul Bucureşti

Fostul premier Adrian Năstase a fost exclus, luni, din Baroul Bucureşti, pe temeiul nedemnităţii profesionale, având în vedere că acesta are două condamnări definitive cu executare, una de doi ani şi o alta de patru ani, a anunţat decanul Baroului, Ion Ilie Iordăchescu.

"A fost imaginea profesiei de avocat lezată şi, ca atare, Consiliul a ţinut cont de acest aspect", a spus Ilie Iordăchescu, după ce Consiliul Baroului a decis să-l excludă pe Năstase din profesia de avocat, informează Mediafax.

Potrivit decanului Baroului, decizia de luni poate fi atacată la Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România.


Ilie Iordăchescu a precizat că Năstase, după condamnarea de doi ani de închisoare cu executare, nu a fost exclus din profesie, considerându-se atunci că faptele pentru care a primit pedeapsa nu ar fi avut legătură cu atribuţiile profesiei de avocat.

În cazul analizat luni, respectiv după condamnarea de patru ani, Consiliul Baroului Bucureşti a considerat că fostul premier trebuie exclus din această profesie, luând în considerare "noua conjunctură".


Ion Ilie Iordăchescu a adăugat că, din ceea ce ştie, avocaţii care au fost excluşi din profesie după ce au primit condamnări cu executare nu au mai cerut Baroului Bucureşti să revină şi "s-au îndreptat spre alte profesii".

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, în 6 ianuarie, de un complet de cinci judecători al instanţei supreme, la patru ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită, în dosarul Zambaccian. Năstase a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.

abonare newsletter