Politică

Demn urmaș al lui Ceaușescu: Moisin a candidat singur. Și a câștigat!

Fostul primar interimar al municipiului Cluj-napoca, Radu Moisin, a fost ales, miercuri seara, preşedinte al PDL Cluj-Napoca, acesta fiind singurul candidat la alegerile municipale. El a fost ales cu 284 de voturi pentru şi trei împotrivă. La Consiliul de Coordonare Locală au participat 291 de delegaţi.

Radu Moisin a declarat, înainte de a fi ales, că PDL Cluj-Napoca îşi doreşte un rezultat electoral peste media naţională la alegerile europarlamentare din 2014 şi că ţinta este păstrarea Primăriei Cluj-Napoca în 2016.

„Astăzi este un moment foarte important al asumării de noi angajamente. Îmi propun un rezultat electoral peste media naţională la alegerile europarlamentare din 2014. De asemenea, cu ocazia alegerilor locale din 2016 avem datoria să păstrăm Primăria Cluj-Napoca, să avem majoritate în Consiliul Local şi să ne aducem contribuţia la alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj. Lipsesc din sală consilieri PDL, directori, primari şi persoane propulsate de PDL Cluj. La prima şedinţă trebuie clarificate aceste lucruri. De asemenea, în luna februarie voi renunţa la funcţia de preşedinte la tineret, o să păstrez eu interimatul până se organizează alegeri”, a declarat Moisin.


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri seara la şedinţa Consiliului de Coordonare Local al PDL Cluj.Napoca, desfăşurată la Casa de Cultură a Studenţilor, că PDL Cluj-Napoca este cea mai importantă filială a partidului.

„Am pierdut momente importante când nu am fost alături de dumneavostră. Poate acum am ocazia să-mi pun sufletul pe tavă şi să vă mulţumesc pentru eforturile dumneavoastră pentru ca împreună să fim la conducerea oraşului şi a judeţului. Vă mulţumesc sincer pentru efortul de a ne susţine. A fost o perioadă când ne întâlneam 5-6 membri PDL într-o cămăruţă şi ne gândeam cum să găsim un spaţiu de la primărie şi nu aveam nicio soluţie. PDL nu avea nici măcar un consilier local. După 2004 am câştigat multe bătălii politice. Avem o mare responsabilitate în faţa clujenilor, PDL Cluj-Napoca este cea mai importantă filială a partidului. Ei nu ne-ar fi credidat dacă nu am fi avut o organizaţie puternică, aţi demonstrat că sunteţi cei mai buni prin rezultatele obţinute. Noi cei care astăzi reprezentăm partidul temporar suntem produsul muncii dumneavoastre. Sunt convins că veţi alege o conducere care să continue performanţele noastre. Această organizaţie a noastră este de departe organizaţia  care va da tonul, atât în judeţ, cât şi în PDL. Ca primar şi exponent al PDL am obligaţia ca, împreună cu Radu Moisin care de la 17 ani a fost în partid, să dăm perspectivă acestui oraş. Clujul în aceşti 10 ani de PDL şi-a schimbat radical faţa, este un oraş european, dezvoltat econimic şi cu o şansă puternic de afirmare. Obiectivul nostru ca oraş este să depăşim Capitala în privinţa unor componente de servicii, educaţie, sănătate, calitatea vieţii. Clujul este categoric cel mai important oraş după Bucureşti. Clujenii ne-au răsfăţat, ne-au dat şansa să conducem oraşul 10 ani de zile, noi PDL trebuie să fim prezenţi în comunitate. Un partid politic îşi creşte credibilitatea dacă este în rândul oamenilor. Am încredere că noua echipă va menţine această direcţie de a fi alături de clujeni. Dacă vom face echipă în continuare vă promit că nimeni nu ne va bate la Cluj”, a declarat Emil Boc.


La Consiliul de Coordonare Locală a PDL au participat şi reprezentanţi ai altor partidelor politice, PNŢCD, Forţa Civică, Mişcarea Populară sau UDMR. La această ședință s-a desemnat noul for de conducere al organizației municipale a PDL la care au participat peste 290 de membri ai Consiliului de Coordonare Locală.

„Îmi pare rău că USL nu şi-a trimis reprezentanţi. Transmit pe această cale un mesaj către viitoare conducere a PDL Cluj-Napoca să nu ducă o luptă politică deşănţată şi să îl aibă ca mentor pe Emil Boc care a dovedit că se poată duce o luptă politică şi de la putere şi din opoziţie. Organizaţia municipală trebuie să fie alături de Emil Boc şi să-şi impună ideile economice. Avem marele avantaj că politica primăriei este în această direcţie. Cred într-o Dreaptă unită vreau să ne alegem un reprezentant pe care să-l simţim la suflet cu toţii, cred că lupta pentru deputaţii europarlamentari va fi o luptă grea, dar am încredere în capitalul uman, în a afirma ideile unei adevărate politici de dreapta. Mă doare că în loc să se guverneze toată lumea se ceartă unul cu celălalt, se iau măsuri unele asemănătoare cu cele întâmplate în Guvernul Boc, atunci hulite. Trebuie să rămânem aceiaşi oameni oneşti”, a declarat Florin Stamatian, fostul prefect de Cluj.


Prim vicepreşedinţi PDL Cluj-Napoca au fost aleşi Radu Raţiu (directorul Cluj Arena şi consilier local), Adrian Gurzău (deputat) şi Adrian Popa (consilier local, fost viceprimar), secretar general - Gheorghe Şurubaru şi nouă vicepreşedinţi.

Radu Moisin este consilier local din partea PDL în Consiliul Local Cluj-Napoca şi mai deţine funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PDL Cluj, la care va renunţa în februarie 2014.


Funcţia de preşedinte al PDL Cluj-Napoca a fost deţinută de fostul primar Sorin Apostu din 2 aprilie 2011. După arestarea acestuia, Apostu a fost suspendat din partid în 11 noiembrie 2011, iar funcţia a fost ocupată interimar de fostul ministru al Educaţiei, Mihail Hărdău, care a demisionat ulterior din toate funcţiile înaintea alegerilor parlamentare din 2012. Filiala a fost condusă apoi ca interimar de secretarul general al filialei, viceprimarul Gheorghe Şurubaru.

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al PDL Cluj vor avea loc sâmbătă, 14 decembrie, la acestea fiind aşteptat liderul partidului, Vasile Blaga.

abonare newsletter