Politică

Deputat PSD de Cluj: Infuzie de 1,14 miliarde de lei, etapizată până în 2016, pentru Autostrada Transilvania

256,5 milioane de lei ar urma să primească în anul 2014 de la bugetul de stat Autostrada Transilvania, pentru demararea construcţiei tronosului Suplacu de Barcău-Borş, potrivit proiectului de buget adoptat pe articole de către Parlamentul României, spune deputatul PSD de Cluj, Aurelia Cristea.

„Potrivit estimării bugetare multianuale incluse în Fişa proiectului de investiţie, aprobată în cadrul proiectul de buget pentru 2014, autostrada ar urma să primească 256,5 milioane delei în 2014, 379,9 mil lei în 2015, iar în 2016 peste 510 milioane lei. Eu mă bucur foarte mult că proiectul a fost inclus pe acest tip de proiecţie bugetară multianuală, ceea ce dovedeşte seriozitatea Guvernului în a finanţa şi a duce la bun sfârşit acest proiect important pentru Transilvania. Autostrada a devenit obiectiv prioritar al guvernului Ponta”, a explicat Aurelia Cristea, membru al Comisie de buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor.

Finanţarea multianuală este destinată finalizării tronsonului Suplacu de Barcău-Borş, la termenul final 2016. “Vreau să reamintesc: pentru tronsonul Turda-Târgu Mureş există finanţare din fondurile de coeziune, trebuie cheltuiţi şi acei bani până în 2016. Tronsonul Gilău-Suplacu de Barcău este deja studiat şi există discuţii serioase pentru construire în parteneriat public-privat. De asemenea, lucrările la porţiunea Turda-Sebeş vor fi atribuite în această lună”, a mai completat Aurelia Cristea. De asemenea, ea a adăugat că Guvernul caută în permanenţă soluţii alternative de finanţare pentru a finaliza Autostrada.


Deputatul PSD de Cluj a mai precizat că autostrada este inclusă în programul „România 100”, care cuprinde priorităţile de dezvoltare a infrastructurii şi vizează conectarea tuturor zonelor istorice din România între ele prin autostrăzi. “Toate aceste investiţii cuprinse la obiectivele prioritare de infrastructură vor fi prinse într-o lege pe care s-o votăm în Parlament, ca să nu se mai schimbe de la an la an priorităţile şi pentru a le putea finalize la termen”, a mai afirmat Cristea.

Proiectul bugetului de stat pe anul 2014 se află în procedura de adoptare în plenul Parlamentului. Potrivit acestuia, bugetul de stat stabileşte venituri în sumă de 100.932,3 milioane de lei şi cheltuieli în sumă de 119.254,6 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter