Politică

Băsescu: E foarte greu să crezi că după ce ai fost preşedinte te mai faci prim-ministru

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, despre ipoteza de a rămâne în politică, după terminarea mandatului, ca premier, că "este foarte greu să crezi că după ce ai fost preşedinte, te mai faci prim-ministru".

El a fost solicitat să comenteze o idee lansată de consilierul pe probleme politice Sebastian Lăzăroiu, care afirmase posibilitatea ca Traian Băsescu să fie desemnat premier.

Preşedintele a explicat că îşi lasă consilierii "destul de liberi", în condiţiile în care mulţi dintre aceştia provin din politică şi nu trebuie să le omoare aspiraţiile de a reveni acolo, dar nu le permite să iasă din mesajul prezidenţial.


"E un punct de vedere, o părere a domnului Lăzăroiu, văd că e discutată pro şi contra şi de mulţi alţii, asta nu înseamnă că îmi neg propria experienţă (..) dar altfel, este doar o afirmaţie care nu are fundament real", a spus Băsescu la B1 TV.

Despre posibilitatea de a ajunge premier, preşedintele Traian Băsescu a arătat că ar fi o "experienţă interesantă", după atâta experienţă acumulată.


"E foarte greu să crezi că după ce ai fost preşedinte, te mai faci prim-ministru. Nu sunt pregătit pentru asemenea abordări", a mai comentat preşedintele.

 

abonare newsletter