Politică

Senatorul Cordoş îi cere explicaţii lui Niţă privind hidrocentrala de la Tarniţa – Lăpuşteşti

Senatorul PSD de Cluj, Alexandru Cordoş, i-a adresat o întrebare ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, în privinţa stadiului în care se află demararea proiectului hidrocentralei de la Tarniţa -Lăpuşteşti.

Parlamentarul spune că sindicaliştii clujeni cer începerea construcţiei hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti şi că reprezentanţii angajaţilor din Hidroserv Cluj susţin că salariaţii companiei s-ar putea ocupa de lucrările de automatizări, precum şi de cablurile electrice ale viitoarei hidrocentrale.

„Odată finalizată, hidrocentrala cu acumulare prin pompaj de la Tarniţa-Lăpuşteşti va avea o capacitate instalată de 1.000 MW/oră şi va fi echipată cu patru turbine-pompă. Lucrările sunt estimate să dureze până la şapte ani iar costurile ar urma să ajungă la 1,2 miliarde de euro. Centrala va fi echipată cu patru grupuri reversibile turbină-pompă de câte 250 MW. Domnule ministru, cunoscând preocuparea dumneavoastră pentru creşterea capacităţii naţionale de producţie a energiei electrice şi sprijinul oferit pentru realizarea hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti, vă rog să-mi răspundeţi în ce stadiu se află demararea acestui proiect?“, spune Cordoş.  

abonare newsletter