Politică

Vâlcov: Trebuia se se aştepte cu demiterea lui Marincea până termina Comisia Roşia Montană lucrările

Preşedintele Comisiei Roşia Montană, Darius Vâlcov, a declarat, joi, că trebuia se se aştepte cu demiterea directorului Institutului Geologic Român, Ştefan Marincea, până termina Comisia lucrările, pentru a nu exista o legătură între cele două lucruri.

"Nu ne avantajează. Ne-ar fi convenit foarte mult să nu se lege această demitere de discuţiile noastre. Din păcate, se leagă. Dacă tot ar fi trebuie să fie demis, cred că putea să se aştepte 2-3-4 zile să terminăm noi lucrările şi să-l demită după aceea, dacă vor", a spus Vâlcov, citat de Mediafax.

El a precizat că demiterea în acest context, "afectează".


"Părerea mea este că afectează într-un fel această demitere. Deci dacă a greşit aşa flagrant, ori rezolvau problema, ori aşteptau decizia Comisiei noastre", a adăugat Vâlcov.

Ştefan Marincea a declarat, că a fost informat "prin două ordine, cu semnături diferite" că, începând de miercuri, a fost demis din funcţia de director general al Institutului Geologic al României, el menţionând că intenţionează să facă plângere penală în acest caz.


Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat joi că Ştefan Marincea a fost demis de la conducerea Institutului de Geologie din cauza unor motive care ţin de comunicarea unor elemente fără a fi verificate ştiinţific, dar şi din cauza unor probleme care ţin de nerespectarea legii.

abonare newsletter