Politică

Ponta şi Antonescu, tot mai departe unul de altul, în sondaje

Ultimele sondaje au relevat faptul că încrederea românilor în Guvernul Ponta este în scădere.

Tensiunile din USL au şifonat imaginea premierului Victor Ponta, care este în scădere în ce priveşte încrederea românilor. Şi liderul PNL, Crin Antonescu pierde procente.

 Potrivit ultimului studiu CSOP, realizat în perioada 25 septembrie - 3 octombrie, încrederea în actualul Executiv ajunge la 13%, după ce în luna august era situată la 15%. Un alt sondaj, INSCOP, releva, la sfârşitul săptămânii trecute aceeaşi încredere în scădere. Ceea ce îngrijorează în aceste ultime studii este relaţia dintre cei doi lideri ai USL, care se îndepărtează unul de altul în procente, lucru care ar putea avea consecinţe grave în privinţa USL, avertizează unii sociologi.


Premierul Victor Ponta, în scădere de 4 procente într-o singură lună

Chiar dacă Victor Ponta este politicianul în care românii au cea mai mare încredere, premierul a scăzut cu 4 procente într-o singură lună, ajungând la finalul lunii septembrie la 25%. Pe locul doi în topul încrederii se află Mugur Isărescu- 24% și pe locul trei, Sorin Oprescu- la 19%. Președintele Traian Băsescu se află la egalitate cu președintele PNL Crin Antonescu fiind situat la 16%. Potrivit sondajului CSOP, Mihai Răzvan Ungureanu are un grad de încredere de 15%. Cătălin Predoiu înscris în competiția internă pentru șefia PDL nu este testat în acest sondaj de opinie.

Ioan Hosu: „Protestele faţă de Roşia Montană, principalul „vinovat““

În opinia sociologului clujean, Ioan Hosu, protestele din ultima perioadă, faţă de proiectul de la Roşia Montană sunt principala cauză a scăderii încrederii românilor. Pe de altă parte, Hosu atrage atenţia că relaţia dintre Ponta şi Antonescu, mai exact diferenţa de procente dintre cei doi ar trebui să îngrijoreze.


„Protestele faţă de proiectul Roşia Montană sunt principalul motiv pentru care guvernul şi premierul Ponta pierd la nivelul încrederii. Aceste patru procente pe care le pierde premierul nu sunt foarte mari, pentru că pe perioada toamnă-iarnă încrederea românilor în guvernanţi e în scădere oricum, pe fondul costurilor mai mari. La Crin Antonescu este o depreciere constantă, din primăvară. Problema esenţială este în aceste sondaje relaţia Crin Antonescu-Victor Ponta, şi diferenţa de procente dintre cei doi“, explică sociologul Ioan Hosu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter