Politică

Adrian Papahagi: „Ponta, Washington nu e Miami Beach!“

Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Adrian Papahagi, consideră că fiecare acțiune internațională a premierului Victor Ponta compromite România şi îi cere acestuia să nu confunde Departamentul de Stat „cu mall-urile frecventate în Florida, sau Washingtonul cu Miami Beach“.

„În spațiul oriental, a făcut o vizită inutilă în Azerbaidjan, doar pentru a fi umilit printr-un refuz în proiectul Nabucco, a cedat 400 de milioane de dolari datorați României în Kazahstan, a făcut declarații controversate privind Siria. În Franța, a compromis calendarul aderării României la Schengen. Ponta, care a plagiat cu nerușinare din avocatul francez William Bourdon (apropiat al Președintelui Hollande), a reușit să fie dezavuat de guvernul socialist de la Paris, care acum se opune ferm accesului țării noastre în spațiul european de liberă circulație. La Berlin a fost primit câteva minute, ca un trepăduș, doar pentru a i se reaminti să respecte democrația și statul de drept“, spune Papahagi.
Mai mult, acesta subliniază că și vizita anunțată la Washington este în pericol, după ce acum câteva zile Ambasada SUA își manifesta printr-un comunicat de presă aprecierea față de procurorii DNA pe care premierul iresponsabil îi cataloga drept „băsiști”.
Papahagi mai subliniază că parteneriatul strategic cu SUA este prea important pentru a fi compromis de un politician „mitoman, iresponsabil, ostil libertății presei și justiției“. „Domnule Ponta, rămâneți acasă! Toate deplasările Dvs. au fost păguboase: ați compromis deja tot ce se putea compromite în politica externă și europeană a României. Ajunge!“, mai spune vicepreşedintele PMP.
 

abonare newsletter