Politică

Blaga: Abţinerea la vot în cazul Vosganian, o nouă şmecherie a PNL

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat luni că decizia liberalilor de a se abţine la votul din Senat privindu-l pe Varujan Vosganian reprezintă "o nouă şmecherie a PNL" şi a arătat că Parlamentul este chemat să dea girul pentru ca justiţia să poată să-şi facă datoria.

Preşedintele PDL Vasile Blaga Preşedintele PDL Vasile Blaga

"Este o nouă şmecherie a PNL. Auzeam şi argumentaţia că nu-l consideră vinovat pe domnul Vosganian. Nici noi nu-l considerăm vinovat. Parlamentul nu este chemat ca să-l judece pe domnul Vosganian, Parlamentul este chemat să-şi dea girul pentru ca justiţia să-şi facă datoria, iar eu cred că, mai ales după discursul de vinerea trecută, credeam că alta va fi poziţia lor, respecţi justiţia, îi respecţi independenţa dacă nu-i pui piedici în niciun fel. Ori, ce să discutăm aici?", a spus Vasile Blaga, răspunzând unei întrebări pe această temă, potrivit Mediafax.

El a arătat că parlamentarii sunt chemaţi pentru "a da girul justiţiei să-şi facă treaba".


"Eu cred că suntem chemaţi să dăm girul justiţiei să-şi facă treaba, nu noi suntem chemaţi să judecăm", a precizat Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL.

El a arătat că actuala putere a încercat să introducă modificări privind rolul Parlamentului atât în proiectul de revizuire a Constituţiei, cât şi în Statutul parlamentarilor care a fost contestat la Curtea Constituţională.


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni dimineaţă, înaintea şedinţei USL, că va propune ca senatorii liberali să se abţină la votul în cazul începerii urmăririi penale a ministrului Economiei, senatorul Varujan Vosganian, deoarece "ar fi în mod simbolic într-un conflict de interese".

 

Etichete: vasile blaga
abonare newsletter