Politică

Ponta: Reuters a dat un titlu TÂMPIT la declaraţiile mele despre Roşia Montană

Premierul Victor Ponta a declarat, joi dimineaţă, că titlul pus de Mediafax legat de o ştire privind Roşia Montană este o „minciună” şi că „nu se întâmplă nimic în România dacă nu se face proiectul Roşia Montană”.

„Titlul pus de Mediafax este o minciună, pe baza înregistrării, rezultă ca este invers. Mă deranjează manipularile de genul asta. Nu se întamplă nimic cu România, dacă nu se mai face proiectul Roşia Montană”, a arătat Victor Ponta.

Agenţia Reuters a difuzat miercuri seară o ştire al cărei lead era: „România va transmite un mesaj catastrofal că nu este deschisă pentru investiţii dacă respinge proiectul minier al companiei canadiene Gabriel Resources, a declarat premierul român Victor Ponta”.


Premierul era citat afirmând, „dacă Parlamentul va decide să nu se facă acest proiect, nu va fi o mare problemă (din punct de vedere economic), dar dacă România oferă mesajul că suntem împotriva investitorilor străini, împotriva exploatării potenţialului nostru, acest lucru ar fi o catastrofă pentru România”.

Executivul a pus la dispoziţie şi înregistrarea audio a declaraţiei, care poate fi urmărită la adresa http://www.gov.ro/precizari-referitoare-la-declara-iile-primului-ministru-victor-ponta-publicate-de-catre-agen-ia-de-presa-reuters__l1a121117.html

abonare newsletter